Sari direct la conținut

Rectorul Universității din București, Marian Preda: „Avem guvernanți de proastă calitate”

HotNews.ro
Marian Preda, rectorul Univ. Bucuresti, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Marian Preda, rectorul Univ. Bucuresti, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Rectorul Universității din București (UB), Marian Preda, susține că România are parte de „guvernanți de proastă calitate”. El spune că ministrul de finanțe trebuia „pedepsit drastic”: „Cum să greșești cu 10 miliarde bugetul?”, întreabă Preda.

În cadrul unei dezbateri pentru funcția de rector al UB, Marian Preda, care deține în prezent această funcție, a fost întrebat cum vede rolul universității în stabilirea politicilor publice în România.

„Trebuie să creăm noi absolvenți care să devină o clasă politică bună. Dar nu putem noi să implementăm politici publice. Asta e treaba guvernanților. Faptul că România are guvernanți acum care greșesc bugetul… Mie mi se pare incredibil. Cum să ai ministru de finanțe care să greșească bugetul? Trebuia pedepsit drastic pentru asta. Cum să greșești cu 10 miliarde bugetul? Deci avem guvernanți de proastă calitate, dar nu putem să-i înlocuim noi, ci doar să trimitem absolvenți în generațiile viitoare mai buni de atât”, a fost răspunsul dat de rectorul UB.

Primul tur al alegerilor pentru funcția de rector al UB urmează să aibă loc miercuri, 6 decembrie. Contracandidatul actualului rector este Cristian Preda, care în prezent este decan al Facultății de Științe Politice.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro