Sari direct la conținut

Refăcut după gripă, Papa Francisc condamnă atacurile Israelului în Liban. El a confirmat vizita în Belgia

HotNews.ro
Papa Francisc, Foto: Alessandra Tarantino / AP / Profimedia
Papa Francisc, Foto: Alessandra Tarantino / AP / Profimedia

Papa Francisc a susținut miercuri audiența sa săptămânală din Piața Sfântul Petru, la două zile după ce a anulat mai multe întâlniri, din cauza unei gripe ușoare, conform Agerpres, care citează Reuters. În timpul discursului, el a condamnat atacurile Israelului asupra Libanului.

Deși Vaticanul nu a oferit informații despre starea lui de sănătate, după ce luni a anunțat că va anula mai multe întâlniri, în cadrul audienţei Papa a confirmat planurile de călătorie din Belgia și Luxemburg.

El i-a îndemnat pe credincioşi să se roage pentru succesul acestor vizite. Suveranul pontif în vârstă de 87 de ani, care a avut probleme de sănătate în ultimii ani, a părut să fie într-o formă bună. 

Atacurile din Liban, „o escaladare teribilă”

Papa Francisc a catalogat atacurile israeliene asupra Libanului o „escaladare teribilă” a conflictului din Orientul Mijlociu. El a numit „inacceptabile” atacurile Israelului, care susține că a lovit mai multe ținte din gruparea Hezbollah, scrie Reuters.

Papa a îndemnat comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a opri acest conflict. El nu a menționat în mod specific Israelul, dar a spus că este „întristat de știrile din Liban din ultimele zile, conform cărora bombardamentele au cauzat distrugere și numeroase victime”.

INTERVIURILE HotNews.ro