Sari direct la conținut

Regina Elisabeta a II-a nu va participa la ceremonia religioasă de vineri cu ocazia Jubileului din cauza unui „disconfort” fizic

HotNews.ro
Regina Elisabeta a II-a, Foto: Jonathan Brady / AFP / Profimedia
Regina Elisabeta a II-a, Foto: Jonathan Brady / AFP / Profimedia

Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat prezenţa la ceremonia religioasă de la Catedrala St. Paul, cu ocazia Jubileului, după ce a resimţit un „disconfort” fizic în timpul ceremoniilor de joi, relatează agenția Reuters, citată de News.ro.

Regina a simţit „un oarecare disconfort” în prima zi a festivităţilor organizate pentru cei 70 de ani de domnie, a anunţat joi Palatul Buckingham.

„Reginei i-a plăcut foarte mult parada de ziua ei de astăzi (joi), dar a simţit un oarecare disconfort”, a anunţat palatul într-un comunicat.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut joi, la celebrul balcon de la Palatul Buckingham din Londra, în prima zi a celebrărilor pentru 70 de ani de domnie, aclamată de zeci de mii de persoane, un eveniment fără precedent în istoria Regatului Unit.

Domnia istorică a reginei Elisabeta a II-a

Niciodată un suveran britanic nu a domnit atât de mult și este puţin probabil ca un altul să atingă prea curând o astfel de longevitate: Charles, prinţul moştenitor are 73 de ani, fiul său în curând 40 de ani.

Dimensiunea istorică şi patriotică a acestui Jubileu de Platină se afirmă prin omagii, reviste comemorative, expoziţii, retrospective, emisii speciale, concerte şi concursuri de tot felul.

Pentru acest weekend, străzile vor fi pavoazate cu mari portrete ale reginei, faţadele decorate, chiar şi în mediul rural englezesc, iar pieţele vând suveniruri tricolore şi vesela care poartă efigia suveranei.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro