Sari direct la conținut

Remus Cernea vrea sa introduca parteneriatul civil intre heterosexuali si intre persoane de acelasi sex

HotNews.ro

Deputatul USL Remus Cernea vrea sa initieze un proiect de lege pentru reglementarea parteneriatului civil intre heterosexuali si intre persoanele de acelasi sex, sustinand ca acest model este aplicat in mai multe tari europene, potrivit Mediafax.

„Eu sustin si noi, Verzii, sustinem Drepturile Omului pentru toti cetatenii. Noi nu consideram ca anumiti cetateni ar trebui discriminati in vreun fel pentru niciun motiv pentru ca ar fi femei, pentru ca ar apartine unei minoritati nationale sau unei minoritati sexuale. In Europa foarte multe tari deja accepta parteneriatele civile sau casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Eu am anuntat deja ca am in vedere un proiect de lege care sa reglementeze parteneriatul civil intre persoanele heterosexuale sau persoane de acelasi sex pe model francez. In Franta, mai intai acum cinci ani a fost adoptata legea privind parteneriatele civile, iar la inceputul acestui an sau la sfarsitul anului trecut a fost adoptata legea privind drepturile persoanelor de acelasi sex de a se casatori”, a declarat Remus Cernea, vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la cabinetul sau parlamentar din municipiul Constanta.

El a explicat ca acest parteneriat civil ar fi un avantaj si pentru persoanele heterosexuale care nu doresc oficializarea relatiei lor, printre care dreptul unuia dintre parteneri de a-i lasa celuilalt o mostenire dupa deces, nu ar mai putea fi atacat in instanta de familie.

„Ar fi un avantaj pentru persoanele heterosexuale sau orice fel de persoane sa poata sa le fie recunoscut parteneriatul civil. De exemplu, in cazul tragic in care unul dintre parteneri moare poate lasa mostenire, care nu mai poate fi atacata apoi in instanta de catre familie. Apoi pot fi luate credite, adica se pot insuma veniturile celor doi parteneri. Sunt foarte multe persoane care traiesc fara sa-si oficializeze relatia in raport cu statul sau in raport cu Biserica”, a mai spus deputatul Remus Cernea.

Intrebat cand vede posibila o asemenea initiativa, el a raspuns ca pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro