Sari direct la conținut

Replica echipei lui Mircea Geoană după ce Elena Lasconi l-a acuzat că s-a întâlnit cu șeful unei „divizii de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de țări”

HotNews.ro
Mircea Geoana, Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Mircea Geoana, Foto: Lucian Alecu / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Echipa de campanie a lui Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale, a catalogat luni acuzațiile lansate de contracandidata de la USR Elena Lasconi la Antena 3 ca fiind „închipuiri”, spunând că „este penibil să facă altfel de insinuări fără vreo dovadă”.

Reacţia echipei lui Geoană vine după ce Lasconi a acuzat duminică seară, la Antena3, că Mircea Geoană s-a întâlnit recent cu un individ, pe care ea îl consideră periculos, despre care a susținut că „conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de ţări din lume”.

În replică, echipa de campanie a lui Geoană îi transmite Elenei Lasconi că „este nedemn din partea unui candidat la alegerile prezidenţiale să arunce în spaţiul public suspiciuni despre un alt candidat fără să le dovedească sau să le lămurească până la capăt”.

„Nu putem răspunde la acuzaţii fără subiect, predicat şi dovezi despre presupuşi hackeri şi alte închipuiri şi este penibil să facă altfel de insinuări fără vreo dovadă. Este necesar ca doamna Lasconi să explice urgent ce a vrut să spună exact şi vom răspunde când va fi clar despre ce este vorba. Îi rugăm pe toţi candidaţii să trateze cu responsabilitate această campanie prezidenţială şi să aibă respect faţă de cetăţeni”, a transmis echipa de campanie a lui Geoană, într-un comunicat citat de News.ro.

Cu ce l-a acuzat Lasconi pe Geoană

Elena Lasconi a fost întrebată duminică seară de Mircea Geoană într-o intervenţie video, la Antena 3, dacă ar participa la o reuniune a grupului BRICS.

„Poate că domnia sa s-ar duce, pentru că cunoaşte drumurile către Moscova, dar Elena Lasconi, nu”, i-a răspuns lidera USR contracandidatului său din cursa pentru Cotroceni.

Lasconi a precizat că este „interesant” că Geoană i-a adresat o întrebare din zona Rusiei, în condiţiile discuţiilor privind vizitele fostului lider PSD la Moscova.

„Tocmai s-a întâlnit recent cu un individ pe care eu îl consider periculos (…) şi România ar trebui să îl considere periculos, pentru că conduce o divizie de hackeri care au manipulat alegerile în peste 30 de ţări din lume”, a susținut Lasconi.

Lasconi nu a vrut să dezvăluie la cine se referă.

INTERVIURILE HotNews.ro