Sari direct la conținut

Republica Dominicană: Ministrul Mediului împuşcat de un apropiat în propriul birou

HotNews.ro
Ministerul Mediului, Rep. Dominicană, Foto: Profimedia Images
Ministerul Mediului, Rep. Dominicană, Foto: Profimedia Images

Ministrul Mediului din Republica Dominicană, Orlando Jorge Mera, a fost împuşcat mortal luni de un apropiat în biroul său din interiorul ministerului, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, notează AFP și Agerpres.

„Informaţiile pe care le deţinem în acest moment indică faptul că, la primele ore ale zilei de astăzi (luni), ministrul Mediului şi-a pierdut viaţa într-un atac armat în biroul său”, a declarat Homero Figueroa.

„Miguel Cruz, persoana identificată ca trăgător, era un prieten personal al ministrului”, a adăugat el, precizând că acesta a fost „arestat” şi că o anchetă este în curs pentru a afla motivul crimei.

Potrivit mai multor surse din cadrul ministerului, care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un bărbat înarmat a intrat în forţă în cursul reuniunii săptămânale a ministrului cu adjuncţii săi şi a deschis focul.

Acest apropiat al victimei a putut avea acces mai uşor în zonele de securitate din cadrul ministerului.

Poliţia a refuzat deocamdată orice comentariu. Echipele AFP aflate la faţa locului au văzut intrând în clădire unităţi ale poliţiei de elită.

„Suntem consternaţi de ceea ce s-a întâmplat”, a scris pe Twitter Ministerul Mediului al cărui sediu din Santo Domingo a fost evacuat.

Ministrul Mediului era fiul fostului preşedinte dominican Salvador Jorge Blanco (1982-1986), mai scrie AFP.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro