Sari direct la conținut

Republica Tatarstan din Rusia le oferă locuitorilor săi 1.000 de dolari dacă își conving rudele și prietenii să lupte în Ucraina

HotNews.ro
Republica Tatarstan din Rusia le oferă locuitorilor săi 1.000 de dolari dacă își conving rudele și prietenii să lupte în Ucraina
Președintele rus Vladimir Putin vorbește cu un soldat în timp ce vizitează un centru de instruire al Districtului Militar de Vest, destinat rezerviștilor mobilizați în regiunea Ryazan, Rusia, 20 octombrie 2022. Sursa foto: Mikhail Klimentyev / AP / Profimedia

Autoritățile din republica rusă Tatarstan le oferă bani locuitorilor care își conving prietenii sau rudele să meargă să lupte în războiul din Ucraina, relatează TV Rain (Dozhd TV) și alte publicații ruse independente, potrivit Politico.

Suma de bani, care poate fi încasată de oricine își convinge un prieten să se înroleze în armata rusă, a fost stabilită inițial la 50.000 de ruble (aproximativ 525 de euro), marți, dar a fost dublată ulterior.

Presa rusă scrie că noua campanie de stimulare a recrutării militare a fost promovată pe site-urile guvernului, pe site-urile presei proguvernamentale și pe forumurile locale.

În Tatarstan trăiesc 2 milioane din cele 5,3 milioane de tătari, un popor turc din Rusia. Aceste minorități etnice au fost cele mai afectate de războiul Rusiei din Ucraina, un număr disproporționat fiind ucis în luptă.

Buriții, un grup etnic mongol din sud-estul Siberiei, care reprezintă doar aproximativ 0,3% din populația Rusiei, reprezintă 1,16% din victimele războiului, înregistrând astfel cea mai mare proporție de pierderi față de alte grupuri etnice ale țării. Și cecenii luptă în număr mare în Ucraina, potrivit relatărilor presei.

Tatarstanul a crescut anterior suma forfetară pe care o oferă noilor recruți din armată, care, combinată cu alte bonusuri, se ridică acum la 1,5 milioane de ruble (15.725 euro), fiind una dintre cele mai mari din țară.

Statul rus depune eforturi constante să recruteze noi soldați, după invadarea Ucrainei, în februarie 2022. În ianuarie anul acesta, Moscova a ridicat vârsta maximă la care bărbații pot fi recrutați de la 27 la 30 de ani și a înrolat, de asemenea, soldați neprofesioniști lipsiți de competențe și experiență militară, notează Politico.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro