Sari direct la conținut

Respingerea candidaturii lui Şoşoacă. Orban: Nu voi vărsa nicio lacrimă. Nici măcar de crocodil, aşa cum au vărsat cei care privesc cu jind la voturile ei / Atac la PNL

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, candidat la Preşedinţie, reacționează și el după ce Diana Şoşoacă a fost scoasă de CCR din cursa electorală. Orban îi atacă şi pe liberali, numindu-i „tovarăşii de drum ai PSD”, care „sunt ridicoli în încercarea de a arăta ce pericol e PSD pentru democraţie”.

„Nu! Nu voi vărsa nicio lacrimă. Nici măcar de crocodil, așa cum au vărsat cei care privesc cu jind și ipocrizie la voturile ei, pentru dispariția lui Șoșoacă din cursa prezidențială. Șoșoacă este goarna principală a propagandei rusești în România, parte a coloanei a cincea care acționează în țara noastră în numele regimului criminal Putin, promotorul scoaterii României din spațiul democrațiilor liberale și alinierii la blocul regimurilor dictatoriale. Este un pericol real la adresa democrației din România.

Cât despre CCR și PSD, rămâne cum am stabilit. Este obligatorie o reformă a Curții Constituționale, pe care o voi face după ce voi ajunge președinte”, a scris Orban pe Facebook.

El spune că „PSD este un partid care acționează ca o caracatiță care se încolăcește în jurul tuturor instituțiilor democratice ale statului, transformându-le în anexe ale partidului stat”: „PSD trebuie bătut atât în alegerile prezidențiale, cât și în alegerile parlamentare. Și sunt convins că din ce în ce mai mulți români înțeleg asta”.

Orban îi atacă și pe liberali, „tovarășii de drum ai PSD”, în încercarea lor de a arăta ce pericol este PSD pentru democrație: „Păi nu sunt ei principalii vinovați pentru readucerea la putere a PSD?”.

INTERVIURILE HotNews.ro