Sari direct la conținut

Resturi umane vechi, găsite în planșeul unei foste școli. Clădirea aparține unui candidat la șefia CJ Bistrița-Năsăud

HotNews.ro
Clădirea fostei școli din comuna Livezile, Foto: Facebook - Ionuț Simionca
Clădirea fostei școli din comuna Livezile, Foto: Facebook - Ionuț Simionca

Ionuț Simionca (PMP), candidat al Alianței Dreapta Unită la funcția de președinte al CJ Bistrița-Năsăud, a anunțat că au fost găsite rămășițe umane în planșeul clădirii în care a funcționat școala din comuna Livezile. Clădirea îi aparține lui Simionca, iar descoperirea a fost făcută de către firma de construcții care o renova.

„Câteodată, viaţa te pune în nişte situaţii absolut incredibile. În primă instanţă, nu ştii cum să reacţionezi. Asta mi s-a întâmplat mie astăzi. Vă spun şi vouă o poveste neverosimilă. În urmă cu ceva ani, am cumpărat clădirea abandonată a şcolii din comuna Livezile. Aici, învăţasem eu în copilăria mea”, a relatat Simionca într-o postare pe Facebook.

Acesta a spus că recent s-a hotărât să consolideze și să renoveze clădirea serios afectată de trecerea timpului, motiv pentru care a chemat o firmă de construcții care să se ocupe de renovare.

„Astăzi, în timp ce verificau structura de rezistenţă a planşeului, muncitorii au descoperit rămăşiţe umane vechi de aproximativ 100 de ani. Evident, am urmat urgent căile legale şi am luat legătura cu autorităţile cărora le-am comunicat despre descoperirea ciudată făcută”, a scris secretarul general al PMP.

„Chiar îmi doresc foarte mult să văd dacă pot fi identificate persoanele în cauză, pentru că am sentimentul că este o parte de istorie importantă pe care echipa de construcții a găsit-o dintr-o întâmplare. Vă mărturisesc că acest eveniment m-a marcat şi mi-a adus în minte acea idee a romanilor antici: ‘memento mori’”, a conchis Simionca.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro