Sari direct la conținut

Reuniune de urgență a NATO după rachetele căzute în Polonia

HotNews.ro
NATO , Foto: Eduardo Parra / Zuma Press / Profimedia
NATO , Foto: Eduardo Parra / Zuma Press / Profimedia

NATO va organiza miercuri o reuniune de urgență pentru a discuta despre o explozie în estul Poloniei, în apropiere de granița cu Ucraina, care a ucis marți două persoane, au declarat doi oficiali NATO și un diplomat european pentru Reuters.

Reuniunea ambasadorilor NATO de la Bruxelles va fi prezidată de secretarul general Jens Stoltenberg, care va susține o conferință de presă în jurul orei 11.30, a precizat NATO într-un comunicat de presă.

Polonia, membră NATO, a declarat că o rachetă a ucis două persoane într-un sat situat la aproximativ 6 km de granița cu Ucraina.

Președintele american Joe Biden a declarat miercuri că aceasta probabil că nu a fost trasă din Rusia, după ce a purtat discuții cu liderii occidentali, pe fondul îngrijorărilor că războiul din Ucraina s-ar putea extinde în țările vecine.

Explozia de marți de la o fermă din apropierea graniței ucrainene a avut loc în timp ce Rusia a lansat un val de rachete care a vizat infrastructura energetică ucraineană, atacuri despre care Kievul a spus că au fost cele mai puternice din cele aproape nouă luni de război.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro