Sari direct la conținut

Revoltele extremei drepte din Sheffield ajung în instanță

HotNews.ro
Revoltele extremei drepte din Sheffield ajung în instanță
Arestări la un protest împotriva imigranților în Bristol, Marea Britanie Foto: YAT HIM WONG / INSTAR Images / Profimedia

Într-o sală de judecată din Sheffield (nordul Angliei), Jake Turton este acuzat că a furnizat „obiecte din lemn” care au fost ulterior folosite ca arme de către turbulenții care au atacat un hotel în care se aflau solicitanți de azil în localitatea vecină Rotherham. Mai mult de 50 de ofițeri de poliție au fost răniți, potrivit AFP.

Acuzarea indică imagini filmate de un elicopter al poliției care îl arată pe inculpat sosind cu o mașină în apropierea locului adunării violente, împărțind aceste obiecte și plecând apoi.

Jake Turton, care purta un tricou albastru și pantaloni scurți, a pledat nevinovat, însă judecătorul i-a respins cererea de eliberare condiționată și i-a stabilit următoarea audiere în fața instanței penale pentru peste câteva săptămâni.

El riscă ani de închisoare, a avertizat acuzarea.

„Pe curând, băieți”, strigă el, ridicând pumnul spre susținătorii săi din public. „Capul sus”, i-au răspuns aceștia, în timp ce era condus afară din sala de judecată.

La o săptămână de la începutul revoltelor care au zguduit Marea Britanie de când trei fete au fost ucise într-un atac cu cuțitul în orașul Southport, guvernul a promis o justiție rapidă.

INTERVIURILE HotNews.ro