Sari direct la conținut

Rezultate alegeri locale 2024. Primarul USR Radu Mihaiu spune că peste 300 de voturi care i-ar aparține au fost puse din greșeală la o contracandidată: Ne-au respins politic renumărarea

HotNews.ro
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, Foto: Adi Iacob / HotNews

Primarul USR al Sectorului 2, Radu Mihaiu, care este la aproximativ 600 de voturi în spatele candidatului PSD-PNL Rareș Hopincă, acuză că, din greșeală, într-o secție de votare din sector au fost puse 333 de voturi la candidata SOS, în loc să fie trecute în dreptul său. El afirmă că cererea de renumărare a voturilor i-a fost respinsă și cere Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2.

Conform datelor parțiale afișate pe platforma rezultate.vot.ro, care preia date de la Autoritatea Electorală permanentă (AEP), candidatul PSD-PNL Rareș Hopincă a obținut 49.170 de voturi (43,25%), în timp ce Radu Mihaiu are 48.531 de voturi (42,69%).

Într-un mesaj postat marți pe Facebook, Radu Mihaiu spune că luni, la ora 7 dimineața, după peste 24 de ore de stat în secție, membrii comisiei de numărare dintr-o secție au transcris din greșeală 333 de voturi care i-ar apaține în dreptul candidatei AUR Iolanda Luminița Bughiu. În dreptul lui Mihaiu au fost trecute 47 de voturi.

Radu Mihaiu a atașat și procesul-verbal din secția de votare.

Actualul primar spune că Biroul Electoral de Sector a respins cererea sa de renumărare a voturilor.

„De altfel, e singura secție unde doamna Bughiu are un număr așa de mare de voturi. O eroare care poate fi ușor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secție. Eroarea comisiei nu e greu de înțeles. Comasarea alegerilor a transformat acest scrutin într-un coșmar pentru delegați. Unii au stat și 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri și s-au strecurat nepermis de multe erori. Ce NU e de înțeles e de ce nu vrea PSD să avem o numărătoare corectă. Cer Biroului Electoral Central să intervină la Sectorul 2. În anul 2024 ar fi o rușine să avem alegeri puse sub semnul întrebări în asemenea hal. Și să nu se lase influențat de AEP sau alte forțe politice”, spune Radu Mihaiu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro