Sari direct la conținut

Robert Negoiță, a cărui primărie a dat autorizație de urgență pentru lucrările lui Băluță la Unirii: N-am semnat eu, am delegat atribuțiile / PMB vrea să blocheze tot, nouă ne-au scos palmierii

HotNews.ro
Primarul Robert Negoiță, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Primarul Robert Negoiță, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Lucrările la planșeul Unirii începute cu un șantier pus în timpul nopții de primarul PSD al Sectorului 4, Daniel Băluță, au avut o autorizație de urgență emisă de Primăria Sectorului 3. Întrebat, marți, de ce nu au fost urmați toți pașii pentru obținerea avizelor, așa cum a cerut Nicușor Dan pentru a elibera autorizație, Robert Negoiță a susținut că „e risc de colaps”, dar că nu știe alte detalii.

Robert Negoiță a spus că autorizația de construire emisă în regim de urgență de Primăria Sectorului 3 este semnată de un viceprimar pentru că el era „plecat cu treabă” și că, „oricum, partea de urbanism e delegată la viceprimar”: „Tot ce înseamnă urbanism avizează viceprimarul”.

„Am întrebat la Inspectoratul de stat (in construcții – n.r.) și mi-au spus că orice nu e zonă protejată autorizează primăriile de sector, indiferent cine e proprietarul. (…) Din ce am înțeles, în Cartea Funciară e Ministerul Mediului. Nu mă întrebați, că nu sunt expert. (…) Oricând eu sunt deschis la soluții să găsim soluții umane, nu cu excavatoare și luptă”, a susținut Robert Negoiță, la sediul PSD.

Întrebat de jurnaliști de ce era nevoie de autorizație de urgență și nu s-au parcurs pașii pentru a obține toate avizele astfel încât Primăria Sector 4 să primească autorizație de la Primăria Capitalei, Negoiță a spus că „expertiza spune că este risc de colaps”. Chestionat în ce măsură este afectată zona Unirii, Negoiță a răspuns: „Nu știu să vă zic”.

El l-a acuzat pe Nicușor Dan că „urmărește să blocheze tot, pentru că trebuie să aibă și ei ceva activitate”.

„Nouă ne-au scos palmierii, au lăsat în urmă niște gropi, fără să pună nimic în loc. (…) Asta face primarul general, nu știe decât să strice și să demoleze”, a mai susținut Negoiță.

INTERVIURILE HotNews.ro