Sari direct la conținut

Româncă din Dolj, ucisă de partener şi îngropată la marginea unei păduri din Germania. Femeia fusese dată dispărută și era căutată de poliție

HotNews.ro
politie Germania, Foto: Shutterstock
politie Germania, Foto: Shutterstock

O femeie în vârstă de 37 de ani din orașul Băilești, județul Dolj, dată dispărută pe 16 octombrie, a fost găsită îngropată la marginea unei păduri de lângă Berlin. Principalul suspect în cazul crimei este concubinul femeii, un bărbat de 32 de ani, care a fost dat în urmărire internațională și ulterior reținut în România, potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, citat de Reporter24.

Femeia a plecat în Germania în luna septembrie, împreună cu bărbatul de 32 de ani, locuind în Berlin. Rudele femeii nu au mai putut să ia legătura cu ea din 13 octombrie, iar pe 16 octombrie a fost dată dispărută.

„De la momentul sesizării și până în prezent, polițiștii doljeni au desfășurat un complex de activități investigativ-operative în scopul găsirii persoanei dispărute, inclusiv prin activarea mecanismelor de cooperare polițienească internațională cu instituțiile de aplicare a legii din Germania. Astfel, în baza datelor și informațiilor obținute de polițiștii doljeni, au rezultat indicii privind comiterea unei infracțiuni contra vieții, victimă fiind persoana dispărută”, a transmis joi IPJ Dolj.

Din cercetările anchetatorilor a reieșit că între femeie și concubinul ei a avut loc un conflict în seara de 13 octombrie, într-un cartier limitrof al orașului Berlin.

Ulterior conflictului, pe 14 octombrie, bărbatul a părăsit Germania, ajungând la domiciliul din municipiul Băilești în cursul zilei de 15 octombrie, spun polițiștii.

Ieri, 23 octombrie, polițiștii doljeni au fost anunțați de autoritățile din Germania că o femeie a fost găsită moartă, îngropată într-o pădure de lângă Berlin.

„În cursul zilei de ieri, 23 octombrie, Serviciul de Investigatii Criminale Dolj a fost informat de către Biroul atașatului de afaceri interne din Berlin, cu privire la faptul că a fost identificat cadavrul numitei Neacșu Cristina-Andreea, îngropat în liziera unei păduri de la marginea orașului Berlin”, au mai transmis polițiștii.

Tot miercuri, autoritățile judiciare germane au emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă, pentru săvârșirea infracțiunii de omor, fiind remisă și o semnalare în baza unui Mandat European de Arestare, în vederea extrădării.

Bărbatul a fost reținut în România, urmând să fie extrădat în Germaia.

„În cursul serii, a fost pus în executare mandatul european de arestare, bărbatul fiind condus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea sa, pentru 24 de ore. În cursul acestei zile, cel în cauză va fi prezentat Curții de Apel Craiova în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă”, au mai anunțat autoritățile române.

INTERVIURILE HotNews.ro