Sari direct la conținut

Rusia a atacat Ucraina cu rachete Iskander și drone

HotNews.ro
lansare racheta Iskander-K, Foto: Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia
lansare racheta Iskander-K, Foto: Defense Ministry Press Service / AP / Profimedia

Rusia a lansat peste noapte mai multe rachete și drone care au vizat nordul și estul Ucrainei, a declarat duminică armata ucraineană, sistemele de apărare antiaeriană reuşind să le distrugă pe majoritatea înainte să-și atingă țintele, potrivit AFP.

Atacul a vizat regiunile de frontieră ale Ucrainei din Cernihiv, Şumî, Harkov și Donețk, potrivit Forțelor aeriene.

„Majoritatea rachetelor nu și-au atins țintele”, spun oficialii ucraineni, adăugând că Rusia a lansat o rachetă balistică Iskander-M, o rachetă de croazieră Iskander-K și șase rachete aeriene ghidate. Armata nu a precizat câte rachete au fost distruse.

Forțele aeriene au declarat că Rusia a lansat nouă drone de atac, iar sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt dintre acestea deasupra regiunii ucrainene Mikolaiv.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkiv din est, a postat pe Telegram că șapte persoane au fost rănite în atacurile rusești, inclusiv un copil de 4 ani.

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkiv, a declarat că o conductă de gaze a fost avariată în oraș și că cel puțin două case au fost distruse și 10 avariate.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele. Rusia nu a făcut niciun comentariu imediat.

Ambele părți neagă că ar fi vizat civili în războiul pe care Rusia l-a lansat cu o invazie la scară largă asupra Ucrainei în februarie 2022.

INTERVIURILE HotNews.ro