Sari direct la conținut

Rusia amenință cu „arma invincibilă”. Va dota noile submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon

HotNews.ro
Lansarea rachetei Zircon de pe fregata rusească Amiral Goșkov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia
Lansarea rachetei Zircon de pe fregata rusească Amiral Goșkov, Foto: east2west news / WillWest News / Profimedia

Rusia își echipează noile sale submarine nucleare cu rachete hipersonice Zircon, a declarat șeful celui mai mare constructor naval rus într-un interviu publicat luni de agenția de presă de stat RIA Novosti, potrivit Reuters.

„Submarinele nucleare multifuncționale din cadrul proiectului Yasen-M vor … fi echipate cu sistemul de rachete Zircon în mod regulat”, a declarat pentru RIA Novosti Alexei Rahmanov, directorul executiv al United Shipbuilding Corporation (USC).

„Lucrările în această direcție sunt deja în curs de desfășurare”.

Submarinele din clasa Yasen, cunoscute și sub numele de Proiectul 885M, sunt submarine cu rachete de croazieră cu propulsie nucleară, construite pentru a înlocui submarinele nucleare de atac din epoca sovietică, ca parte a unui program de modernizare a armatei și a flotei.

Rachetele hipersonice Zircon au o rază de acțiune de 900 km și se pot deplasa cu o viteză de câteva ori mai mare decât cea a sunetului, ceea ce face dificilă apărarea împotriva lor.

Președintele Vladimir Putin a declarat la începutul acestui an că Rusia va începe livrările în masă de rachete Zircon, despre care spune că sunt „invincibile”, ca parte a eforturilor țării de a-și spori forțele nucleare.

Fregata rusească Amiral Gorșkov, care și-a testat capacitățile de atac în vestul Oceanului Atlantic la începutul acestui an, a fost deja echipată cu rachete Zircon.

Urmărește ultimele evoluții din a 537-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro