Sari direct la conținut

Rusia: Încă un fost adjunct al lui Serghei Şoigu a fost arestat pentru corupţie

HotNews.ro
Rusia: Încă un fost adjunct al lui Serghei Şoigu a fost arestat pentru corupţie
Dmitri Bulgakov (stânga), alături de Serghei Șoigu (centru) și Valeri Gherasimov. Foto: TASS / ddp USA / Profimedia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunţat vineri că Dmitri Bulgakov, fost ministru adjunct al apărării, a fost arestat şi acuzat de corupţie, relatează Reuters, care citează agenţiile de presă ruse.

FSB spune că a fost demarată o anchetă pentru a stabili faptele presupusei „activităţi ilegale” a lui Dmitri Bulgakov, notează News.ro. Potrivit RIA, acesta a fost trimis la un centru de detenţie provizorie din Moscova.

Bulgakov, care a fost responsabil cu logistica militară până când a fost demis, în septembrie 2022, este cel mai recent caz dintr-o serie de figuri importante din Ministerul Apărării care au fost acuzate de corupţie.

Arestările reprezintă cel mai mare scandal care a afectat armata rusă în ultimii ani şi survin într-un moment în care noul ministru al apărării, Andrei Belousov, un economist fără experienţă militară, a fost însărcinat să cureţe armata de corupţie şi să raţionalizeze finanţele acesteia pentru a finanţa ceea ce Moscova numeşte „operaţiunea sa militară specială” din Ucraina.

Cel puțin cinci responsabili din domeniul apărării arestați

Măsurile de combatere a corupţiei la nivel înalt au început la 23 aprilie cu arestarea ministrului adjunct al apărării Timur Ivanov, un aliat apropiat al fostului ministru al apărării Serghei Şoigu. De atunci, au fost arestaţi cel puţin cinci militari şi oficiali din domeniul apărării.

Kremlinul a minimalizat arestările anterioare şi a declarat că alte agenţii de stat ruse sunt implicate în eforturi anticorupţie similare.

Dmitri Bulgakov, în vârstă de 69 de ani, este absolvent al academiilor militare ruseşti şi a deţinut diverse funcţii logistice în armată, potrivit biografiei sale oficiale. El a fost ministru adjunct al apărării până când a fost înlocuit în 2022 şi a primit mai multe distincţii militare şi civile, inclusiv titlul de Erou al Rusiei, cea mai înaltă distincţie a ţării.

INTERVIURILE HotNews.ro