Sari direct la conținut

Rusia se luptă cu incursiunea „sabotorilor” ucraineni într-o regiune de frontieră

HotNews.ro
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Rusia a afirmat miercuri că a împiedicat o tentativă de incursiune a unui grup de „sabotori” ucraineni în regiunea de frontieră Briansk, vecină cu Kursk, scena unei ofensive a armatei ucrainene, potrivit AFP.

„În timpul luptei, tentativa de pătrundere a fost împiedicată de forțele FSB ruse din regiunea Briansk și de unități ale forțelor armate ruse. Inamicul a fost lovit”, a declarat guvernatorul acestei regiuni, Alexandre Bogomaz, pe Telegram.

Avioanele rusești au lansat 27 de bombe aeriene ghidate asupra așezărilor din regiunea Kursk, în care se desfășoară incursiunea armată ucraineană, a anunțat Statul Major General al forțelor ucrainene, în cea mai recentă actualizare a evoluției conflictului, potrivit The Kyiv Independent.

Șeful armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskîi, a afirmat că trupele Kievului au avansat între 28-35 de kilometri (18-21 mile) în regiunea rusă Kursk, în contextul în care incursiunea fără precedent a intrat în a treia săptămână. Potrivit lui Sîrskîi, Ucraina a capturat 1.263 de kilometri pătrați (488 de mile pătrate) de teritoriu rusesc și 93 de așezări.

INTERVIURILE HotNews.ro