Sari direct la conținut

Rusia spune că a trimis un Suhoi pentru a opri avioane de patrulare franceze și germane să intre în spațiul său aerian

HotNews.ro
Avion rusesc de luptă Su-27, Foto: UK MOD Image / Alamy / Alamy / Profimedia
Avion rusesc de luptă Su-27, Foto: UK MOD Image / Alamy / Alamy / Profimedia

Ministerul rus al Apărării anunță că a trimis luni un avion de vânătoare pentru a împiedica avioane de patrulare franceze și germane să intre în spațiul său aerian, deasupra Mării Baltice, după ce le-a detectat zburând spre Rusia, relatează Reuters.

Moscova afirmă că zborurile erau efectuate de un aparat de patrulare german P-3C și de un avion de patrulare maritimă francez Atlantic-2. După ce avionul de vânătoare rusesc a fost ridicat de la sol, iar apararul francez și cel german s-au îndepărtat de Rusia, avionul Suhoi Su-27 s-a întors la bază, a precizat Ministerul rus al Apărării.

„Două ținte aeriene au fost detectate apropiindu-se de frontiera de stat a Rusiei”, afirmă Ministerul Apărării de la Moscova într-un comunicat.

„Pentru a identifica țintele și pentru a preveni încălcarea frontierei de stat a Rusiei, a fost trimis un avion de vânătoare Su-27 din cadrul forțelor aeriene ale Flotei Baltice”, a adăugat ministerul rus.

Agenția Reuters precizează că nu a putut verifica informațiile furnizate de Moscova cu privire deplasările aeronavelor.

Un purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene Germane a transmis că nu poate face comentarii imediat. Nu a existat un răspuns imediat nici din partea Ministerului francez al Apărării sau a NATO, precizează Reuters.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro