Sari direct la conținut

Rusia spune că vrea să reconstruiască Donbasul cu ajutorul Coreei de Nord

HotNews.ro
Kim Jong Un, în stil „Top Gun” la ultima lansare de rachetă, Foto: STR / AFP / Profimedia
Kim Jong Un, în stil „Top Gun” la ultima lansare de rachetă, Foto: STR / AFP / Profimedia

Coreea de Nord ar putea trimite muncitori să ajute la „reconstruirea” regiunilor separatiste din estul Ucrainei după ce acestea au fost devastate de război, a declarat marți ambasadorul rus la Phenian, citat de Moscow Times.

„Muncitorii coreeni extrem de calificați și harnici sunt pregătiți să lucreze în cele mai dificile condiții, ei vor fi un activ important în problema serioasă a restabilirii ordinii sociale, infrastructurii și instalațiilor industriale [din Donbas], distruse de ucrainonaziști”, a declarat ambasadorul Alexandr Matsegora pentru cotidianul rus Izestia.

Săptămâna trecută Coreea de Nord a devenit a treia țară din lume după Rusia și Siria care a recunoscut oficial republicile populare Lugansk și Donețk, cele două entități conduse de separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Denis Pușilin, liderul Republicii Populare Donețk, a catalogat recunoașterea din partea Phenianului drept „un triumf pentru diplomația” regiunii separatiste și și-a exprimat speranța pentru o „cooperare activă și fructoasă” cu regimul totalitar din Asia.

Ambasadorul Matsegora a declarat la rândul său marți că cele două republici separatiste și Coreea de Nord „au ample perspective pentru cooperarea bilaterală” și că se așteaptă ca acestea să stabilească „relații comerciale mutual avantajoase”.

Urmărește ultimele evoluții din a 148-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro