Sari direct la conținut

Rusia susține că a „respins” o tentativă de trecere a frontierei de către „sabotori” ucraineni

HotNews.ro
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia
Satul Novyi Ropsk din regiunea Briansk, la aproximativ 1 km de granița cu Ucraina, Foto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Guvernatorul regiunii Briansk, în vestul Rusiei, a declarat luni seară că polițiștii de frontieră și forțele de securitate au „respins” un grup de sabotori ucraineni care încercau să treacă frontiera, potrivit AFP.

„Gărzile de frontieră ale FSB (securitate internă) și unități ale Ministerului rus al Apărării au respins o tentativă a unui grup ucrainean de sabotaj și recunoaștere de a pătrunde pe teritoriul Federației Ruse”, a dat asigurări guvernatorul Alexander Bogomaz pe serviciul de mesagerie Telegram.

Atac cu dronă revendicat

O grupare de gherilă rusă a revendicat un atac cu dronă comis duminică la Kursk, în Rusia, potrivit Sky News.

Corpul voluntarilor ruși pro-ucraineni (RVC) a declarat că au trecut „din nou frontiera poroasă fără interferențe” înainte de a lovi un aerodrom militar.

„Toate țintele vizate au fost distruse. Subliniem: obiective legitime care au adus durere și moarte în orașele ucrainene pașnice”, a postat grupul pe Telegram.

Aceasta a afirmat că operațiunea a fost întreprinsă împreună cu „contrainformațiile militare ale SBU” – serviciul de informații al Ucrainei -, însă SBU a declarat anterior că RVC este un grup clandestin rusesc independent.

Cine sunt RVC

RVC a ținut prima pagină a ziarelor în lunile mai și iunie, când a lansat incursiuni din Ucraina în regiunea Belgorod din Rusia și a capturat mai mulți soldați.

Miliția a fost fondată de un cetățean rus de extremă dreapta în vara anului trecut și este formată din ruși care au luptat în și pentru Ucraina.

Urmărește ultimele evoluții din a 558-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro