Sari direct la conținut

Rusia: Un preot a asediat o mănăstire de măicuțe cu luptători cazaci

HotNews.ro
Parintele Serghei, Foto: Captura YouTube
Parintele Serghei, Foto: Captura YouTube

Un cunoscut preot ortodox din Rusia căruia i s-a interzis să predice datorită părerilor sale privind coronavirusul a asediat o mănăstire de măicuțe, anunță website-ul 66.ru citat de The Moscow Times.

Autoritățile religioase i-au interzis să predice părintelui Serghei, un lider spiritual ultraconservator al mănăstirii de maici Sredneuralsk din centrul Rusiei, datorită nerespectării măsurilor de siguranță impuse pentru combaterea pandemiei de COVID-19, mănăstirile din întreaga Rusie fiind afectate de noul coronavirus.

Părintele Serghei a gonit-o pe maica stareță a mănăstirii Sredneuralsk și a stabilit un perimetru de luptători cazaci pentru a apăra zona.

„Părintele Serghei a înlăturat-o la propriu pe maica stareță din conducere”, a anunțat dioceza din Yekaterinburg.

Acesta refuză să permită accesul jurnaliștilor precum și a preotului trimis de biserica locală pentru a o înlocui pe maica stareță Varvara care a condus mănăstirea de la fondarea acesteia în 2005.

„Nu plec nicăieri…o să trebuiască să mă alunge cu poliția și Garda Națională”, a declarat părintele Serghei miercuri.

Dioceza a anunțat că maica stareță Varvara a părăsit mănăstirea alături de alte măicute în mod voluntar pentru „a evita luptele interne inutile, la care părintele Serghei e predispus, și să-i dăm ocazia să își vină în minți”, potrivit Interfax.

Părintele Serghei este cunoscut ca fiind duhovnicul mai multor persoane publice din Rusia, acesta acuzându-l pe actualul lider al Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kirill, de trădarea credinței.

La începutul anului presa rusă a relatat că acesta s-ar afla în spatele planului de a construi „cea mai mare biserică ortodoxă din lume” deși la 77 de metri înălțime aceasta ar fi semnificativ mai scundă decât Catedrala Mântuirii Neamului din București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro