Sari direct la conținut

„Să ne vedem să bem o cafea sau de ce?” Reacția lui Lasconi la invitația lui Ciucă la sediul PNL

HotNews.ro
Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Foto: INQUAM Photos / octav Ganea / George Călin
Nicolae Ciucă și Elena Lasconi. Foto: INQUAM Photos / octav Ganea / George Călin

Lidera USR, Elena Lasconi, i-a răspuns lui Nicolae Ciucă, după ce șeful PNL a invitat-o la sediul partidului pentru a „vorbi despre viitor”, că „nu prea e clar ce invitație adresează”. „Să ne vedem să bem o cafea sau de ce? Bem cafea în timp ce PSD și Ciolacu anulează democrația din România și invalidează candidați?”

Liderul USR i-a răspuns contracandidatului său la prezidențiale pe Facebook, așa cum au decurs invitațiile toată ziua între cei doi. 

”E clar. Onoarea, curajul şi respectul sunt doar vorbe goale pentru ostaşul din fruntea PNL. Am ascultat ce a spus domnul Ciucă, dar nu prea e clar ce invitaţie adresează. Să ne vedem să bem o cafea sau de ce? Bem cafea în timp ce PSD şi Ciolacu anulează democraţia din România şi invalidează candidaţi?”, a scris Elena Lasconi pe pagina sa de socializare

Ea a subliniat că ”negocierile nu se fac prin intermediul mass media”.

”Dacă domnul Ciucă e serios, să se mai gândească puţin la cât de mult rău face PSD la guvernare de mână cu PNL-ul condus de acelaşi Iohannis care ne-a dat afară de la guvernare ca să-şi facă jocurile. Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuţii serioase. Sau îl aşteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic”, a adăugat preşedintele USR.

Lasconi a făcut referire şi la şedinţa anunţată de liberali.

”Şi apropo de balet, mă întreb ce discută domnul Ciucă mâine cu filialele PNL, dacă tot le-a convocat. Poate un plan despre cum să pară că-s în opoziţie în vreme ce împart puterea cu PSD? Neserioasă abordare, domnule general. Lucrurile sunt simple, cam ca în militărie: e da sau nu, la dreapta sau la stânga. Deci, domnule Ciucă, ce alegeţi: banii şi puterea sau poporul?”, a conchis Lasconi.

Dimineață, Lasconi l-a invitat pe Nicolae Ciucă să semneze o moțiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, al cărui text este în pregătire de USR. 

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a criticat invitația șefei USR, Elena Lasconi, pentru că „actuala configurație parlamentară nu ne permite un guvern de dreapta”, acuzând totodată formațiunea de neseriozitate. 

Totodată, Ciucă a invitat-o pe Elena Lasconi pentru a „discuta despre viitor” la sediul PNL. Aceasta este invitația pe care șefa USR spune că nu o înțelege.

INTERVIURILE HotNews.ro