Sari direct la conținut

„Să nu aibă nimeni îndoieli că vom face acest lucru”. Anunțul Rusiei privind flota de submarine strategice

HotNews.ro
Submarinul Tula din Flota de Nord a Rusiei, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images
Submarinul Tula din Flota de Nord a Rusiei, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Forţele navale ruse intenţionează să-şi doteze submarinele cu arme supersonice moderne, a anunţat şeful marinei militare, Nikolai Ievmenov, într-un interviu dat publicităţii vineri, relatează DPA și Agerpres. Amiralul rus nu a precizat și data la care flota va primi noile arme.

„Să nu aibă nimeni îndoieli că vom face acest lucru”, a spus Nikolai Ievmenov într-un interviu publicat în ziarul forţelor armate Krasnaia Zvezda. Amiralul nu a avansat şi o dată pentru dotarea flotei de submarine cu noile rachete.

El a declarat pentru ziarul citat că există în prezent zece tipuri de submarine în serviciu.

Rachetele ghidate moderne de tipul Kalibr au fost testate pe submarine de a doua generaţie, a spus el, „iar astăzi toate submarinele în serviciu pot fi echipate cu ele, inclusiv submarinele strategice”.

Următorul pas va fi trecerea la rachete supersonice, a spus amiralul Ievmenov.

Rusia a prezentat până acum trei tipuri de rachete supersonice, Awangard, Zirkon şi Kinjal. Ele sunt considerate în prezent practic de neoprit pentru sistemele de apărare aeriană din cauza vitezei lor foarte mari, notează DPA.

Rachetele Zirkon sunt în prezent lansate de pe nave şi pot fi echipate cu focoase nucleare. Până acum totuşi numai o navă din flota rusă a fost echipată cu ele.

Urmărește ultimele evoluții din a 387-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro