Sari direct la conținut

Samsung vrea să scoată pe piață telefoane AI, cu ecrane mai mari și mai mulți senzori

HotNews.ro
Roh Tae-moon, preşedintele diviziei Samsung Mobile. Foto: Profimedia
Roh Tae-moon, preşedintele diviziei Samsung Mobile. Foto: Profimedia

Noile telefoane vor fi vândute în paralel cu smartphone-urile obişnuite, dar vor fi radical diferite cu specificații dedicate utilizării inteligenței artificiale, potrivit oficialilor Samsung, transmite News.ro. 

Într-un interviu acordat publicației australiane Financial Review, TM Roh, preşedintele diviziei Samsung Mobile, a vorbit despre crearea unei noi categorii de smartphone-uri, gândite pentru a facilita utilizarea funcţiilor de inteligenţă artificială.

Potrivit lui, Samsung are o nouă preocupare, centrată pe crearea unor aşa-zise telefoane AI, adică niște dispozitive care ar urma să aibă un hardware şi un design diferit de smartphone-urile obişnuite, ambele puse în slujba Inteligenței Artificiale (AI).

Reprezentantul Samsung nu a oferit prea multe detalii despre configurația noilor modele, dar a menționat că viitoarele telefoane AI ar putea fi radical diferite, cu ecrane mai mari și un număr mai mare de senzori.

De asemenea, ele ar urma să fie vândute în paralel cu smartphone-urile obişnuite, care includ deja câteva funcţii de inteligenţă artificială.

Samsung pare că încearcă să preia ideea de la Microsoft, cu noile PC-uri AI, şi să o implementeze pe piaţa telefoanelor mobile. De altfel, ambele companii vor să-şi crească vânzările, deoarece consideră că pe piață există un mare interes din partea utilizatorilor pentru dispozitivele cu inteligență artificială.

INTERVIURILE HotNews.ro