Sari direct la conținut

Savurează clipe pline de gust la cafea cu Julius Meinl: cum să-ți construiești momentul MEINL perfect?

Smile Media
Savurează clipe pline de gust la cafea cu Julius Meinl: cum să-ți construiești momentul MEINL perfect?
Un moment pentru tine Foto: Julius Meinl

Când a fost ultima oară când ți-ai luat un moment doar pentru tine? Nu ai nevoie de un ritual complex pentru a te bucura din când în când de o pauză de la rutina zilnică.

Viața este un mozaic de momente mici, care merită sărbătorite. De aceea Julius Meinl, furnizor de cafea premium, ne încurajează să punem pauză, să îmbrățișăm prezentul și să savurăm clipele mici, alături de o ceașcă de cafea de calitate premium. Cum te poți bucura de aceste momente, the MEINL way?

Inspiră-te din Cultura Cafenelelor Vieneze

Cultura Cafenelelor Vieneze este caracterizată de rafinament, tradiție și calitate, iar Julius Meinl este ambasador al acesteia încă din 1862.

Te poți inspira din Cultura Cafenelelor Vieneze, inclusă în Patrimoniul Cultural Intangibil UNESCO, pentru a-ți crea propriul ritual la cafea chiar la tine acasă: creează un loc dedicat în casă unde să servești cafeaua și acordă-ți timp pentru a o savura în fiecare dimineață. Poți asocia acest moment cu o activitate plăcută, cum ar fi să citești pe îndelete ziarul tău obișnuit sau să te delectezi cu o prăjitură gustoasă.

Alege-ți gustul MEINL preferat

Dacă iubești cafeaua, probabil că ai stabilit deja care e rețeta ta preferată. Fie că preferi un espresso simplu și intens sau o rețetă cremoasă de cappuccino sau latte, poți oricând să-ți îmbunătățești experiența la cafea. Un prim pas ar fi să alegi un sortiment de cafea potrivit pentru metoda de preparare preferată.

De exemplu, sortimentele 100% Arabica, precum Espresso din gama Vienna, cu note de ciocolată neagră și nuci prăjite, sau Espresso Arabica din gama Premium Collection cu gust dulce și delicat, sunt create pentru a oferi cel mai bun rezultat în ceașcă la prepararea unui espresso.

Pentru preparate de cafea cu lapte, experții Julius Meinl recomandă blend-uri de cafea Arabica și Robusta, pentru o dulceață și o intensitate mai mare în ceașcă. Melange din gama Vienna, cu note de ciocolată și alune de pădure sau Caffè Crema din gama Premium Collection, care oferă o cremă delicată și fină, ar putea fi alegerea potrivită dacă ești iubitor de cappuccino sau alte preparate de cafea cu lapte.

Pentru a descoperi gustul care ți se potrivește, poți explora și sortimentele de cafea clasice Julius Meinl, precum Präsident sau Jubiläum, ori colecția Trend.

Cum să îți personalizezi cafeaua

Gustul final al cafelei va fi influențat și de metoda de preparare aleasă, tocmai de aceea e important să te asiguri că măcinătura cafelei tale este corectă în funcție de cum îți prepari cafeaua. Sau poți explora metode diferite de preparare pentru a ajunge la varianta preferată de tine. În general, măcinătura foarte fină este potrivită pentru prepararea la ibric, în timp ce o măcinătură medie spre fină este recomandată pentru moka pot, filtru sau espressoare manuale. Dacă îți dorești să încerci metode alternative de preparare, precum Aeropress, French Press sau Pour Over, e bine de știut ca va trebui să urmezi instrucțiuni precise, fiecare metodă de preparare alternativă având propriile caracteristici.

Orice ai alege, transformă momentul cafelei într-un prilej de reconectare cu cineva drag sau bucură-te de câteva clipe de relaxare și răsfăț doar cu tine. Bucură-te de momentele de zi cu zi, the MEINL way!

Articol susținut de Julius Meinl