Sari direct la conținut

Scările rulante din Pasajul de la Universitate sunt în sfârșit funcționale / Aproape 2 ani nu au mers deloc

HotNews.ro
Scări rulante Universitate , Foto: HotNews/Catiusa Ivanov
Scări rulante Universitate , Foto: HotNews/Catiusa Ivanov


Scările rulante din Pasajul de la Universitate au fost în sfârșit înlocuite, iar de vineri sunt funcționale, a anunțat primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook. De aproape 2 ani acestea nu mai funcționează deloc, iar probleme cu ele sunt din 2008, la fiecare ploaie fiind defecțiuni.


Înlocuirea scărilor a costat circa 2,8 milioane lei, iar contractul a fost atribuit firmei Schindler România, în decembrie 2023.


„Toate scările rulante din Pasajul pietonal de la Piața Universității sunt funcționale de astăzi. Administrația Străzilor București a finalizat lucrările de înlocuire a celor opt scări rulante cu unele noi, moderne, care îndeplinesc toate condițiile de siguranță. Au fost montate câte două scări în fiecare dintre cele patru puncte de acces în pasaj, spre Universitatea București, Spitalul Colțea, Teatrul Național București și Muzeul Municipiului București”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.


Scările rulante de la Universitate au fost puse în 2008, când Primăria Capitalei a modernizat întreg pasajul pietonal subteran. Lucrările de renovare ale pasajului au costat 18.866.149 lei, iar pentru scări s-au platit 249.058, 71 lei fără TVA, potrivit datelor comunicate de Primăria Capitalei la vremea respectivă. Acestea au fost în garanție timp de patru ani, până în 2012, dar de atunci tot se strică. Uneori nu au funcționat luni întregi deoarece municipalitatea nu mai avea contracte pentru mentenanță. Alteori, imediat ce au fost reparate s-au stricat din nou.


Mai multe voci din Primăria Capitalei au acuzat de-a lungul timpului că de fapt ar fi fost puse scări de interior, în loc de exterior.

INTERVIURILE HotNews.ro