Sari direct la conținut

Scriitorul Milan Kundera, incinerat în cea mai strictă intimitate

HotNews.ro
Milan Kundera s-a stins din viaţă pe 11 iulie 2023, Foto: Hlaváčová Monika / ČTK / Profimedia
Milan Kundera s-a stins din viaţă pe 11 iulie 2023, Foto: Hlaváčová Monika / ČTK / Profimedia

Scriitorul franco-ceh Milan Kundera, care s-a stins din viaţă pe 11 iulie, la vârsta de 94 de ani, a fost incinerat în cea mai strictă intimitate, a anunţat miercuri editura Gallimard.

Autorul romanului „Insuportabila uşurătate a fiinţei”, care a dus o viaţă foarte discretă, nu îşi dorea funeralii, scriu agențiile France-Presse și Agerpres.

„Milan Kundera a fost incinerat azi” într-un loc care nu a fost precizat, iar „ceremonia s-a derulat în cea mai strictă intimitate”, a precizat într-un comunicat directorul editurii, Antoine Gallimard.

„Sonatina de Janacek, interpretată la pian de Ludvik Kundera, tatăl lui Milan, l-a însoţit pe parcursul acestui ultim drum”, a adăugat Gallimard.

Această piesă a compozitorului ceh Leos Janacek a fost înregistrată de tatăl romancierului, un renumit pianist decedat în 1971.

Milan Kundera, născut la Brno în 1929 şi exilat în Franţa în 1975, a fost unul dintre cei mai mari scriitori ai secolului al XX-lea. Romanele sale analizează condiţia umană, evoluţia identităţii, sensul libertăţii, hazardul existenţei sau posibilitatea iubirii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro