Sari direct la conținut

Sebastian Burduja își recunoaște înfrângerea: „Îl anunţ pe Nicușor Dan că vom fi în fiecare zi acolo împingându-l să facă cu adevărat performanţă pentru oraș”

HotNews.ro
Sebastian Burduja la vot, Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik
Sebastian Burduja la vot, Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Sebastian Burduja, candidatul PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, l-a felicitat pe Nicuşor Dan pentru victoria în alegeri şi a precizat că îl va „împinge” să facă cu adevărat performanţă în București, criticând-o, în același timp, pe Gabriela Firea.

„Îl felicit pe Nicuşor Dan şi îl anunţ că vom fi în fiecare zi acolo împingându-l să facă cu adevărat performanţă pentru acest oraş. După patru ani în care nu se văd multe lucruri, după alţi patru ani în care Gabriela Firea nu a făcut mai nimic, cu siguranţă vom fi zi de zi, aşa cum ne-aţi văzut şi în toată această perioadă, aliatul bucureştenilor”, a declarat Sebastian Burduja într-o conferinţă susţinută la sediul Partidului Național Liberal, potrivit Agerpres.

Burduja a precizat că aşteaptă, de asemenea, rezultatele finale ale votului.

„Sunt la ora aceasta şi până târziu în noapte, spre dimineaţă, colegii noştri în fiecare secţie de votare. Ei apără votul românilor şi se asigură că rezultatul final este cel aşteptat de bucureşteni”, a mai spus candidatul PNL.

Burduja a dorit totodată să mulţumească bucureştenilor că „au ales un proiect pentru Bucureştiul viitorului”.

„În primul rând, vreau să mulţumesc tuturor bucureştenilor care în aceste alegeri, în această bătălie, au ales altceva, au ales un proiect pentru Bucureştiul viitorului, au ales cea mai tare echipă, au ales un plan şi au ales să creadă că acest oraş merită poate mult mai mult decât până acum. O campanie foarte muncită şi mulţumirile mele speciale se îndreaptă către oamenii pe care-i vedeţi aici şi către mulţi alţii. Ei au fost în fiecare zi în stradă, mai mult decât orice altă echipă”, a mai afirmat Burduja.

El a precizat că după rezultatele finale va susţine o nouă conferinţă de presă în care va răspunde tuturor întrebărilor.

Primarul în funcţie al Capitalei, Nicuşor Dan, susţinut de Alianţa Dreapta Unită (USR + PMP + Forța Dreptei), a obţinut, duminică, 45% din voturile bucureştenilor pentru un nou mandat, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Candidatul PSD, Gabriela Firea, a fost creditată cu 24%, în timp ce Cristian Popescu Piedone 13%. Sebastian Burduja a obținut doar 10% , conform acestui exit-poll.

Cu mai puțin de două zile înaintea alegerilor locale, Partidul Național Liberal (PNL) a publicat un nou sondaj de opinie în care, pentru prima dată, candidatul Sebastian Burduja era dat câștigător, la mustață, în cursa pentru Primăria Capitalei, în fața lui Nicușor Dan. Sondajul a fost realizat de către Jarding Global LLC. Conform acestui sondaj, Sebastian Burduja era cotat cu 27,8% din voturi, Nicușor Dan, cu 27,2%, iar Gabriela Firea cu 19,3% în intențiile de vot.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro