Sari direct la conținut

Șeful Corpului de control al premierului, Silviu Barbu, schimbat de Ciolacu / Cine este Adrian Nica, noul șef al instituției

HotNews.ro
Silviu Gabriel Barbu, Foto: AGERPRES
Silviu Gabriel Barbu, Foto: AGERPRES

Șeful Corpului de control al premierului, Silviu Barbu, a fost schimbat din funcție de Marcel Ciolacu, în locul acestuia fiind numit Adrian Nicușor Nica, manager în Hidroelectrica.

În Monitorul Oficial de joi au fost publicate ambele decizii ale premierului Marcel Ciolacu – cea pentru eliberarea, la cerere, a lui Silviu-Gabriel Barbu din funcția de secretar de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului și cea pentru numirea lui Adrian Nicușor Nica în funcția de secretar de stat, șef al Corpului de control al prim-ministrului.

Surse guvernamentale au declarat pentru Libertatea că premierul l-a schimbat din funcție pe Silviu Barbu nemulțumit de rezultatele controalelor făcute la CSA Steaua, mai exact de superficialitatea verificărilor.

Cine este Silviu Gabriel Barbu – pensie specială de 20.000 de lei pe lună

Silviu Gabriel Barbu, fost magistrat, era șef al Corpului de control al Guvernului din ianuarie 2021, când prim-ministru era Florin Cîțu.

Potrivit CV-ului său, Silviu Gabriel Barbu a fost judecător la Curtea de Apel București, în perioada 2018-2020.

În perioada 2006-2007, a fost consilier de stat în Administrația Prezidențială. Din această funcție și-a dat demisia în urma unui scandal, după ce a apărut în presă o convorbire telefonică interceptată cu mandat judecatoresc cu decanul Facultații de Drept si Sociologie de la Universitatea „Transilvania” Brasov, scria România Liberă în 2007. Fiind magistrat în Brasov în acea perioada, Barbu l-a sunat pe decanul Nicolae Bujdoiu în legatură cu un examen din anul I pe care cumnatul său nu îl promovase. Silviu Barbu afirma că a discutat despre posibilitatea reportării examenului pentru unul din anii următori în contextul în care examenul fusese scos din curricula școlară.

Presshub a scris că Silviu Barbu, cu o vechime de 17 ani ca magistrat, din care 7 ani ca judecător, încasa în 2022 o pensie specială de 240.000 de lei, adică 20.000 de lei pe lună.

Silviu Barbu a absolvit în 2015 cursurile Colegiului Național de Informații din cadrul Academiei Nationale de Informații – instituția de învățământ a SRI, potrivit CV-ului său. În 2007, a absolvit și un curs al Colegiului Naţional de Apărare de la Universitatea Naţională de Apărare.

Cine este Adrian Nicușor Nica, noul șef al Corpului de control al premierului

Adrian Nicușor Nica este „manager de departament control” la Hidroelectrica, el nevând publicat un CV. Conform ultimei sale declarații de avere, el a încasat un salariu anual de 294.232 de lei, ceea ce înseamnă peste 24.500 de lei pe lună.

Soția sa este angajată la Curtea de Conturi.

Până în 2015, Adrian Nicușor Nica a fost angajat al ANAF, fiind atunci și membru în consiliile de administrație de la CFR, CFR Marfă, Metrorex, Loteria Româna sau Romatsa, de unde a încasat, în total, 118.000 de lei, a scris Preshubb.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro