Sari direct la conținut

„Și eu am fost cândva un Firicel fără școală și fără perspective”. Fabulosul destin al lui Toma Cuzin | Interviu

B365.ro
Toma Cuzin, Foto: Agerpres
Toma Cuzin, Foto: Agerpres

Cuzin Toma. Actor. Actor bun. Talentat. Cuzin este prenume cu rezonanță veche și nobilă din Oltenia, iar Toma îi este nume de familie, deși toată lumea îl strigă „Firicel”.

Sigur sună a clișeu, dar realmente este așa: viața parcă i-ar fi un scenariu de film, un roman ori o poveste motivațională ca la carte.

A copilărit în satul Peștișani, Gorj, muncește de la vârsta la care abia reușea să ridice o găleată cu 10 litri de apă, a trăit mult și a lucrat în colonia muncitorească CH Bistrița, a fost electrician-miner, dansator la Ansamblul „Doina Gorjului”, agent imobiliar și bucătar.

Acum, Cuzin Toma „Firicel” se întoarce periodic în satul natal, unde e idolul copiilor și unde face, pentru al doilea an la rând, Festivalul de Artă „Film în Sat”.

Este un eveniment unic, autentic, care aduce cultura la țară, la Peștișani, lângă Hobița lui Brâncuși. Filme românești și din Republica Moldova, spectacole de teatru, concerte live și ateliere de creație se regăsesc în programul festivalului.

Citește, pe B365, un interviu cu „Firicel” – viața lui Cuzin Toma, de la munca brută și grea și lipsa de perspective la festivalul cu care s-a întors în sat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro