Sari direct la conținut

Situație dramatică: Salvamontiştii încearcă de peste 14 ore să salveze o persoană care s-a accidentat la coloana vertebrală, în masivul Piatra Craiului

HotNews.ro
Situație dramatică: Salvamontiştii încearcă de peste 14 ore să salveze o persoană care s-a accidentat la coloana vertebrală, în masivul Piatra Craiului
Salvamontiștii argeșeni, operațiune grea de salvare în masivul Piatra Craiului. Sursă foto: salvamont România

Intervenţia salvamoniștilor argeșeni este extrem de dificilă şi se poate face doar terestru. Elicopterul nu se poate apropia din cauza condițiilor meteo.

Potrivit Salvamont România, salvatorii din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţeten Arges intervin pentru acordarea primului ajutor medical, recuperarea şi transportul unei persoane accidentate la coloana vertebrală, în masivul Piatra Craiului, în zona Poiana Închisă.

„Acţiunea durează de peste 14 ore, majoritatea pe timp de noapte, este extrem de dificilă şi se derulează doar terestru întrucât plafonul de nori nu a permis apropierea elicopterului de masiv nici în această dimineaţă”, a precizat sursa citată, conform News.ro.

Salvamontiştii din ţară au primit, în ultimele 24 de ore, 39 de apeluri prin care li se solicita să intervină de urgenţă, cele mai multe dintre acestea fiind pentru Salvamont Zărneşti.

Astfel, au fost salvate 47 de persoane, dintre care 8 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital.

„S-au primit şi 23 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană”, a transmis Salvamont România.

Meteorologii au emis ieri mai multe avertizări de vreme rea, inclusiv pentru zona montană.

INTERVIURILE HotNews.ro