Sari direct la conținut

Situaţie „extrem de dificilă” pentru armata ucraineană lângă Pokrovsk. „Cele mai mari forţe ale Rusiei sunt concentrate acolo”, spune Zelenski

HotNews.ro
Volodimir Zelenski, Foto: Ukrainian Presidential Press Office / AP - The Associated Press / Profimedia
Volodimir Zelenski, Foto: Ukrainian Presidential Press Office / AP - The Associated Press / Profimedia

Situaţia este „extrem de dificilă” pentru armata ucraineană în apropierea oraşului Pokrovsk, a declarat miercuri seară preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce trupele ruse se apropie din ce în ce mai mult de acest important centru logistic din estul ţării, relatează agențiile France Presse și Agerpres.

În ceea ce priveşte „Pokrovsk şi alte zone din Donbas, este extrem de dificil. Principalele eforturi şi cele mai mari forţe ale Rusiei sunt concentrate acolo”, a declarat Zelenski în discursul său zilnic, dând asigurări că ofensiva ucraineană în regiunea rusă Kursk împiedică Moscova să „pună mai multă presiune” în estul Ucrainei.

„Rezilienţa fiecăreia dintre unităţile noastre şi capacitatea noastră de a distruge ocupantul sunt foarte mari în prezent. Vreau să mulţumesc fiecărui soldat, fiecărui comandant aflat la post”, a continuat el.

Armata rusă a afirmat marţi că a cucerit o nouă localitate, Orlivka, în estul Ucrainei, la circa 15 km de oraşul Pokrovsk, un important nod logistic pentru trupele ucrainene.


INTERVIURILE HotNews.ro