Sari direct la conținut

Slovacia: 4 morți și 5 răniți în urma unei coliziuni între un tren și un autocar / Principala cale ferată care leagă Bratislava de Budapesta este închisă

HotNews.ro
Patru persoane au murit și cinci au fost rănite joi într-o coliziune între un tren și un autocar la o trecere la nivel în sudul Slovaciei, au anunțat serviciile de urgență, citate de AFP și Reuters.
Peter Pellegrini, Foto: Šálek Václav / ČTK / Profimedia
Peter Pellegrini, Foto: Šálek Václav / ČTK / Profimedia

„Patru persoane au fost rănite mortal și cinci au nevoie de asistență medicală imediată”, a declarat pentru AFP Petra Klimesova, o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgență.

„Mă tem că numărul persoanelor decedate în acest accident va crește”, a adăugat ea.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora locală 17:00 (15:00 GMT) în apropiere de orașul Nove Zamky, în sud-vestul țării, a precizat agenția de presă CTK.

Purtătoarea de cuvânt a căilor ferate, Vladimira Bahylova, a declarat pentru AFP că mecanicul trenului „a suferit arsuri deoarece locomotiva a luat foc”.

Ea a adăugat că coliziunea a avut loc la o trecere la nivel protejată de bariere și dotată cu semnale luminoase.

Presa locală a publicat o înregistrare video în care se văd pasageri stând lângă un tren care a fost parțial cuprins de flăcări, în timp ce un fum gri gros se ridica spre cer.

Principala cale ferată care leagă Bratislava de Budapesta a fost închisă, potrivit News.ro.

Peter Pellegrini, preşedintele Slovaciei, şi-a prezentat condoleanţe. „Le doresc răniţilor o recuperare rapidă şi le mulţumesc medicilor şi echipelor de salvare pentru munca lor”, a transmis el. „Îmi doresc ca astfel de catastrofe să fie evitate în Slovacia pe viitor”, a menţionat Pellegrini.

INTERVIURILE HotNews.ro