Sari direct la conținut

Soluțiile Guvernului în criza facturilor la energie: reducerea TVA la 5% la facturi și vouchere pentru consumatorii vulnerabili

HotNews.ro
Discutii pe energie Guvern-industrie, Foto: Guvern
Discutii pe energie Guvern-industrie, Foto: Guvern

Adaos comercial la furnizor care să nu depăşească costul pe profit mai mult de 5%, acordarea de vouchere pentru consumatorii vulnerabili și TVA de 5% pentru clienții casnici sunt variantele aflate pe masa Guvernului pentru pachetul de măsuri privind facturile la energie, susțin surse oficiale pentru HotNews.ro.

  • reducerea TVA la facturile consumatorilor până la 5%,
  • plafonarea adaosului comercial la prețul furnizorilor până la 5%,
  • acordarea de vouchere pentru consumatorii casnici care pot fi folosite pentru eficiența energetică sau la plata facturilor.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat, luni, la Parlament, că se lucrează pe ”un pachet mult mai mare pentru că România aduce 20% gaze din import”. El a arătat că vrea o soluţie pe termen mai lung, care ”trebuie să înglobeze mai multe ministere: şi ministerul Energiei şi ANRE şi Finanţele, vis-a-vis de impozitări şi Ministerul Muncii şi Ministerul Agriculturii şi Ministerul Economiei”.

De altfel, premierul Nicolae Ciucă urmează să se întâlnească în cursul zilei de luni cu miniştrii de resort pe tema măsurilor în domeniul energiei la Guvern.

Liderii Coaliției se vor reuni într-o ședință marți pentru a valida propunerile pe care le vor prezenta ministrul Energiei Virgil Popescu și premierul Nicolae Ciucă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro