Sari direct la conținut

Sondaj CURS: Ciolacu și Ciucă, în turul II al alegerilor prezidențiale. Care sunt scorurile partidelor în preferințele alegătorilor

HotNews.ro
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, Foto: AGERPRES

Candidații PSD și PNL, Marcel Ciolacu, respectiv Nicolae Ciucă, ar putea să-și dispute finala alegerilor prezidențiale, arată rezultatele unui sondaj CURS, realizat în perioada 6-22 august 2024.

Pe primul loc în preferințele electoratului pentru alegerile prezidențiale se află candidatul PSD Marcel Ciolacu, cu 32%, urmat de Nicolae Ciucă (PNL) – 19%.

Pe următoarele locuri se plasează Mircea Geoană (independent) – 15%, George Simion (AUR) – 14%, Elena Lasconi (Alianța Dreapta Unită) – 11%, Diana Șoșoacă (SOS România) – 5%, altul (sub 1% fiecare) – 4%.

În ce privește opțiunile pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie, primele două partide au mai multe procente decât candidații lor la prezidențiale: PSD – 34% și PNL – 24%.

Peste pragul electoral se mai află AUR – 14%, Alianța Dreapta Unită – 12%, SOS România – 5% și UDMR – 5%.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1067 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor a fost față-în-față, la domiciliul respondenților.

Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) este deținut de Iosif Buble, proprietar al site-ului stiripesurse.ro și soțul deputatei PSD Diana Tușa.

INTERVIURILE HotNews.ro