Sari direct la conținut

SONDAJ IRES. Cum spun romanii ca vor vota duminica

HotNews.ro

PSD obtine cel mai ridicat scor la alegerile parlamentare din 11 decembrie, potrivit unui sondaj IRES privind intentiile de vot ale romanilor, realizat la comanda Digi24.

Astfel, 44% dintre cei chestionati spun ca vor vota cu PSD, 23% vor vota cu PNL, cu USR spun ca vor vota 7%, potrivit sondajului. 6% dintre respondenti spun ca vor pune stampila pe candidatii ALDE, tot 6% vor alege PMP, in timp ce cu UDMR vor vota 5%, iar cu PRU – 4%.

Trei procente dintre respondenti intentioneaza sa voteze un candidat independent, iar 2% vor vota cu alte partide.

In ceea ce priveste prezenta la vot, 42% dintre cei chestionati spun ca vor vota cu siguranta la alegerile de duminica, iar 28% probabil vor vota. Pe de alta parte, 21% sunt siguri ca nu vor merge la vot, iar 6% spun ca probabil nu vor merge la urne duminica. 3 procente reprezinta indecisii.

Sondajul IRES arata, de asemenea, cand si-au ales romanii candidatii pe care au de gand sa-i voteze si in ce masura campania electorala le-a schimbat parerea. Cei mai multi (73%) spun ca erau hotarati inca dinaintea campaniei electorale. Doar 26% spun ca au decis in timpul campaniei cu ce partdid vor vota.

Cei mai multi dintre respondenti (87%) spun ca s-au informat despre candidati de la televiziuni. Alte surse au fost ziare, site-uri de stiri si retele sociale. Doar 3% spun ca si-au luat informatiile de la partide.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 6-7 decembrie pe un esantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviurilor telefonice. Eroarea maxima este de +-2,9%.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro