Sari direct la conținut

„Spionii ruși cad unul câte unul!" Polonia a arestat un hocheist de prima divizie

HotNews.ro
Meci de hochei, Foto: Vitalii Kliuiev | Dreamstime.com
Meci de hochei, Foto: Vitalii Kliuiev | Dreamstime.com

Polonia a reținut un jucător rus de hochei pe gheață sub acuzația de spionaj, au anunțat vineri procurorii, adăugând că este vorba de a 14-a persoană arestată dintr-o rețea de spionaj, transmite Reuters.

  • UPDATE 13:40 Rusia a cerut explicații din partea Poloniei cu privire la arestarea unor cetățeni ruși, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, citată agenția de presă de stat RIA.

Jucătorul unei echipe poloneze din prima divizie a fost reținut în regiunea Silezia din sudul Poloniei, au precizat procurorii într-un comunicat. Jucătorul și echipa sa nu au fost identificați public. Procurorii au spus că acesta a ajuns în Polonia în octombrie 2021.

Polonia, un nod-cheie pentru livrările militare occidentale către Ucraina, spune că a devenit o țintă majoră pentru spionii ruși și acuză Moscova că încearcă să destabilizeze țara.

„Spionii ruși cad unul câte unul!”, a scris pe Twitter ministrul Justiției, Zbigniew Ziobro.

„Un spion care acționa sub masca unui atlet a fost prins. Rusul era un jucător al unui club din prima divizie”, a adăugat acesta.

Potrivit procurorilor, acesta a desfășurat activități care au inclus identificarea infrastructurii critice, pentru care a primit bani. El va fi menținut în arest preventiv și ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare.

Ambasada Rusiei la Varșovia a declarat prin e-mail că „nu comentează astfel de subiecte”.

În martie, Polonia a declarat că a destructurat o rețea de spionaj rusesc care opera în țară și a reținut nouă persoane despre care a afirmat că pregăteau acte de sabotaj și monitorizau rutele feroviare către Ucraina.

În aprilie, Polonia a declarat că a introdus o zonă de excludere temporară de 200 de metri în jurul terminalului său de gaz natural lichefiat (GNL) Swinoujscie, invocând preocupări legate de spionajul rusesc.

(foto articol: ©Vitalii Kliuiev|Dreamstime.com)

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro