Sari direct la conținut

SRI avertizeaza in legatura cu riscurile folosirii datelor personale pe retelele sociale: Pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza mediul virtual in scopuri ilicite

HotNews.ro

Serviciul Roman de Informatii avertizeaza utilizatorii retelelor sociale sa ia in calcul faptul ca datele personale pe care le publica pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza spatiul virtual in scopuri ilicite.

„Date personale pe retele sociale? Avand in vedere ca retelele sociale se bazeaza pe comunicare si conexiuni, utilizatorii acestora sunt adesea incurajati/ tentati sa posteze informatii cu caracter personal. In acest demers, ei nu iau in calcul intotdeauna importanta si tipul de informatie pe care o posteaza in spatiul virtual si nici consecintele care pot surveni” se arata intr-o postare publicata sambata pe pagina de Facebook a SRI, potrivit Mediafax.

SRI atrage atentia ca „aceste informatii pot fi folosite de persoane rau intentionate, care utilizeaza mediul virtual in scopuri ilicite (acces la date personale sau cu caracter financiar)”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro