Sari direct la conținut

FOTO Parcul Tudor Arghezi, de pe bd. Metalurgiei, a fost deschis/ Cum arată și cât a costat

HotNews.ro
Parcul Tudor Arghezi , Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov
Parcul Tudor Arghezi , Foto: Hotnews / Catiușa Ivanov

Parcul Tudor Arghezi, amenajat de Primăria Sectorului 4 pe bd. Metalurgiei, a fost deschis miercuri seară, de ziua Bucureștiului. Spațiul verde are 4 hectare și a fost amenajat de la zero, într-o zonă unde s-au construit sute de blocuri noi în câmp, fără zone verzi, locuri de joacă, trotuare și alte facilități necesare.

Primăria are în plan să mai exproprieze teren în perioada următoare, ca să dubleze suprafața parcului, a anunțat primarul Daniel Băluță.

„Nu este o întâmplare că astăzi, de ziua Bucureștiului, reușim să îmbogățim rezerva verde a orașului cu încă un parc, Parcul Tudor Arghezi. Asigur oamenii că aceasta nu este dimensiunea finală a parcului, de 4 hectare. Continuăm procedurile de expropriere, astfel încât să reușim cel puțin dublarea suprafeței actuale. Imediat ce reușim acest lucru, spațiul pe care îl vom obține îl vom dedica sportului, pentru că acesta este și specificul acestui nou parc, în care avem pistă de alergare, pistă de biciclete, de trotinete și aparate de fitness”, a declarat primarul Daniel Băluță, la inaugurare.

Parcul are zone dedicate activităților sporturilor în aer liber – pistă de atletism cu o lungime de 1670 metri, o pistă pentru biciclete și o zonă de fitness – o fântână arteziană muzicală, o plajă ecologică, un spațiu special pentru animalele de companie, precum și o parcare supraetajată de 150 de locuri. Din parc lipsesc locurile de joacă, dar primarul spune că va rezolva această problemă.

FOTO Cum arată Parcul Tudor Arghezi

Cum arată fântâna arteziană din parc

Lucrările de amenajare a Parcului Tudor Arghezi au început în februarie 2022 și aveau termen de finalizare 18 luni.

Parcul inițial avea circa 27.000 mp, dar anul trecut Primăria Sectorului 4 a decis să cumpere încă 1 ha, pentru a extinde spațiul verde.

În total, investiția se ridică la circa 40 milioane lei.

Licitația pentru lucrările de construire a fost finalizată la începutul lui 2022 și a fost câștigată de 3 firme: OMEGA STAR SISTEMS, Totul Verde, QUEEN EIRINI S.R.L.

În zona bd. Metalurgiei, în ultimii 10 ani s-au construit cartiere de blocuri fără spații verzi, fără trotuare, fără străzi dimensionate corespunzător, cei care s-au mutat acolo fiind privați de aceste facilități de bază.

Cum a anunțat Primăria, inițial, că va arăta parcul

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro