Sari direct la conținut

Procurorul general al Parchetului Iasi, despre modificarea legilor justitiei: Putem sa inchidem portile si sa spunem gata, dam liber la infractiuni

HotNews.ro

Procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi, Florin Casuneanu, a declarat luni ca amendamentele la legislatia privind Justitia sunt „chiar absurde” si pot avea consecinte ”directe si grave” asupra cetatenilor, potrivit Agerpres.

„Va dati seama, marturia mincinoasa este incriminata in forma actuala din 1968 din vechiul Cod Penal. Nu a fost modificata niciodata pana acum, iar acum tam nesam va fi efectiv abrogata, ca sa nu spun modificata pe ici si colo, dar nu va mai avea nicio eficienta. Apoi, la Codul de Procedura Penala sunt foarte multe modificari, cu inceperea urmaririi penale fata de persoana, instiintarea eventualului suspect, cu perchezitia facuta in anumite situatii, sunt atat de multe incat nu pot face o ierarhie”, a spus presei procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi.

Intrebat despre viitorul Justitiei, Casuneanu a replicat: „Care justitie? Ce justitie? Din punctul meu de vedere putem sa inchidem portile si sa spunem gata, dam liber la infractiuni”.

„Nu sunt consecinte asupra noastra directa. Din pacate sunt consecinte asupra cetatenilor. Noi am jurat sa respectam Constitutia”, a mai spus Florin Casuneanu

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro