Sari direct la conținut

Trenurile au întârzieri mari din cauza unui deranjament între Brașov și Timișu de Sus

HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Stefania Gal
Tren CFR Calatori, Foto: Stefania Gal

​SRCF Brașov intervine la această oră pentru remedierea unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică pe relația Brașov – Timișu de Sus (și retur), pe ambele fire de circulație, anunță CFR SA. Trenurile au acumulat întârzieri și de peste 100 de minute, fiindcă a fost necesară aducerea de locomotive diesel și se circulă pe un singur fir.

Trenul IR 1880 Constanța – Brașov a acumulat 140 de minute întârziere. Trenul IR 473 Budapsta – București avea 18 minute întârziere la plecarea din Brașov și a acumulat în total 112 minute până la plecarea din Predeal.

Compania privată Regio Călători a anunțat că trenul 11029 va avea o întârziere de aproximativ 140 de minute pe disțanta Predeal – Brașov, iar trenul 11032, aproximativ 40 de minute.

De la oa 11.00, trenul Softrans 11631 staționează în Predeal.

Ce spune CFR Infrastructură

Tracțiune Diesel între Brașov și Timișu de Sus

Adresăm scuzele noastre călătorilor, dar singura măsură pentru menținerea continuității traficului feroviar, între Brașov și Timișu de Sus, este dublarea tuturor garniturilor cu locomotivă Diesel și derularea traficului, în regim alternativ, doar pe un fir, din ambele direcții.

SRCF Brașov intervine la această oră pentru remedierea unui deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică pe relația Brașov – Timișu de Sus (și retur), pe ambele fire de circulație. Din primele constatări ale personalul de specilitate, care a verificat cu drezina pantograf linia de contact pe întregul interval de stații, deranjamentul s-a produs după trecerea unui tren de călători, garat în stația Dârste, cu pantograful rupt.

Personalul de intervenție al SRCF Brașov lucrează la această oră cu două drezine pantograf pentru înlocuirea componentelor avariate, remedierea deranjamentului și repunerea sub tensiune a liniei de contact pe ambele fire, între Brașov și Timișu de Sus.

Tracțiune Diesel pentru următoarele trenuri aflate în circulație

473 Curtici – București Nord

1880 Constanța – Brașov

11533 București Nord – Brașov

11631 București Nord – Brașov

11029 București Nord – Brașov

1732 Galați – Brașov

3023 București Nord – Brașov

1623 București Nord – Sibiu

Ce a spus CFR Călători

CFR Călători informează ca in jurul orei 10.30, dupa trecerea unui tren de calatori s-a produs un deranjament la sistemul de alimentare cu energie electrică, pe relația Brașov – Timișu de Sus (și retur). Au fost afectate ambele sensuri de circulație. În prezent, pe acest segment, traficul feroviar se realizează prin dublarea tuturor garniturilor cu locomotivă diesel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro