Sari direct la conținut

Gabriela Firea a decis să-și dea demisia, după o discuție la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu / PSD îi așteapta demisia

HotNews.ro
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Gabriela Firea, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a decis să-și dea demisia, după ce la Palatul Victoria a purtat discuții cu premierul Marcel Ciolacu, au declarat pentru HotNews.ro surse oficiale. Prezența acesteia la guvern venea în contextul în care PSD îi aștepta demisia în scandalul azilelor groazei, în care prima demisie la vârf a venit joi, din partea ministrului Muncii, Marius Budăi.

Știrea inițială:

Conform surselor citate, Firea a fost convocată la guvern de către Marcel Ciolacu.

După demisia de joi a ministrului Muncii, Marius Budăi, social-democrații așteaptă și retragerea Gabrielei Firea, au declarat pentru HotNews.ro surse social-democrate. „Prin demisia lui Budăi se pune presiune pe Gabi Firea să facă un pas în spate și să-și depună mandatul de ministru. I s-a sugerat din zona partidului că este mai înțelept să se retragă înainte de a forța conducerea să-i ceară demisia”, au explicat sursele social-democrate.

În scandalul azilelor groazei, strategia Gabrielei Firea a fost constant una de victimizare, ea susținând că este victima unei campanii a USR, pentru a fi scoasă din cursa pentru Primăria Capitalei.

Centrul de Investigații Media și Buletin de București, cele două publicații de la care a pornit ancheta DIICOT vizând cele trei azile ale groazei din Voluntari și Afumați, au dezvăluit legăturile Gabrielei Firea cu oameni implicați în schema abuzurilor din azile.

Ștefan Godei, patronul Asociației Gabriel cel Viteaz, care deține două dintre azilele groazei, a fost angajat în Primăria Capitalei în 2016, de la debutul primului mandat al Gabrielei Firea la PMB și a lucrat acolo timp de aproape cinci ani.

Asociația Sfântul Gabriel cel Viteaz condusă de Ștefan Godei a avut-o în conducere, la înființare, și pe Ligia Gheorghe, consiliera și prietena Gabrielei Firea.

În urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

Ștefan Godei a fost angajat de Gabriela Firea la cabinetul de senator în perioada ianuarie 2021 – februarie 2023, după ce anterior a lucrat la Primăria Capitalei, potrivit documentelor publicate în presă.

Cu alte cuvinte, Godei a lucrat direct cu Gabriela Firea în calitate de șofer angajat la cabinetul parlamentar al acesteia după alegerile parlamentare 2020. De altfel, conform unor documente Digi 24, începând din 2014, Godei a fost angajat și la clubul de fotbal din Voluntari, oraș condus de 23 de ani de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, la Senat și la Compania Municipală de Consolidări.

Cum a negat Gabriela Firea legăturile cu oamenii implicați în schema azilelor groazei

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, care a rămas încă în funcție, a continuat să se apere și să susțină că nu are nicio legătură cu personajele implicate în scandalul azilelor groazei.

Firea a susținut din nou, joi, că Ștefan Godei, patronul a două dintre azilele din Voluntari, nu a fost vreodată șoferul său. Ea admite, totuși, că Godei a lucrat ca șofer la Primăria Capitalei, dar susține că „pentru alte persoane”, și la Senat, unde „a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”.

  • „Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă.
  • Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov NU A FOST VREODATĂ ȘOFERUL MEU. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc.
  • La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane.
  • Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat”, afirmă Gabriela Firea într-un comunicat transmis de Ministerul Familiei.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro