Sari direct la conținut

Model de bune practici în responsabilitatea socială a companiilor: Klarwin și Teva, acțiune comună de împădurire a unui teren degradat din Călărași

Smile Media
Redăm Verdele Naturii, Foto: Klarwin
Redăm Verdele Naturii, Foto: Klarwin

​Klarwin, liderul european specializat în echipamente industriale pentru instalații de filtrare și purificare a fluidelor și tratare a apei, și Teva Pharmaceutical Industries, una dintre cele mai mari companii din lumeîn industria farmaceutică, au desfășurat, weekend-ul trecut, cea de-a doua ediție a proiectului comun de responsabilitate socială „Redăm verdele naturii”. Peste 90 de angajați ai celor două companii au răspuns invitației de a participa la o amplă acțiune de împădurire, coordonată de Asociația Viitor Plus. Mai bine de 1300 de puieți de stejar, frasin, ulm și sălcioară, au fost plantați, de echipele de voluntari, pe o suprafață de 2600 mp de teren degradat din comuna Căscioarele, Călărași, județul cu o suprafață acoperită de pădure de doar 4%, cea mai redusă din România.

Inițiativa demonstrează, încă o dată, angajamentul celor două companii față de responsabilitatea socială corporativă și față de obiectivele globale de sustenabilitate și protecție a mediului. Prin acest efort comun, Klarwin și Teva adaugă o nouă dimensiune parteneriatului lor strategic și își propun să evidențieze impactul pozitiv direct pe care îl poate avea mediul de business asupra comunităților.

„De foarte mulți ani, ne-am asumat acest rol activ în promovarea principiilor sustenabilității și a preocupării față de echilibrul ecologic. De aceea, o parte importantă a misiunii Klarwin este de a găsi, împreună cu clienții noștri, soluțiile care reduc impactul activității lor asupra mediului. În afară de asta, alegem să ne implicăm și direct în acest tip de inițiative, prin care, sperăm să îi inspirăm și pe ceilalți. Acțiunea de împădurire, la care am participat împreună cu echipa Teva și Asociația Viitor Plus, este o continuare a programului nostru de voluntariat în echipă și mă bucur că, de fiecare dată, colegii noștri răspund prezent, cu la fel de mult entuziasm, și dedică o parte din timpul lor liber mediului înconjurător.”, a precizat Adrian Dobre, fondator și CEO al Klarwin.

Pe lângă beneficiile directe pentru natură, acțiunea de împădurire a oferit și angajaților celor două companii oportunitatea de a-și consolida spiritul de echipă, într-un cadru inedit.

Credem că binele tuturor se construiește prin implicarea fiecăruia și încercăm să creăm valoare în comunitate prin tot ceea ce facem. Activitatea noastră de zi cu zi este dedicată sănătății oamenilor, de aceea, o acțiune prin care contribuim la binele mediului este doar o extensie firească. Știm că bunăstarea oamenilor și echilibrul natural sunt profund interconectate, acesta este și motivul pentru care am ales ca, de această dată, activitatea noastră de voluntariat să fie cea de împădurire. Mă bucur că avem parteneri cu care împărtășim aceste principii și alături de care nu ne limităm doar la a opera responsabil ci și la a duce această responsabilitate un pas mai departe.”, a declarat Răzvan Radu, Director General al Sindan-Pharma, companie membră a Grupului TEVA Pharmaceutical în România.

Proiectul „Redăm verdele naturii” se aliniază cu obiectivele de dezvoltare durabilă și lupta împotriva schimbărilor climatice. Inițiativa reprezintă un exemplu al efectelor pozitive concrete pe care le poate genera implicarea companiilor în acțiuni de responsabilitate socială. Activitatea de plantare s-a desfășurat sub coordonarea Asociației Viitor Plus, în cadrul inițiativei Adoptă un Copac. În ultimii 17 ani, prin programul de împădurire derulat de asociație, cu ajutorul voluntarilor, au fost plantați peste 1,380,000 de puieţi forestieri pe o suprafață de 203 de hectare de teren degradat, în județele cu cel mai mare deficit de pădure din sudul României.

Despre Klarwin

Klarwin® este leaderul european specializat în echipamente industriale pentru instalații de filtrare și purificare a fluidelor și tratare a apei, preferat de clienți pentru soluțiile complete, inovatoare și personalizate, oferite de echipa de ingineri prin knowhow și experiența cross industries unică, soluții capabile să producă impact valoros în businessul clienților prin optimizare, eficientizare și aliniere la noile standarde de sustenabilitate. În calitate de partener oficial și exclusiv al unor lideri mondiali, furnizori de tehnologie de vârf, precum Pall Corporation, Grimm&Wulff, Tecninox Group, AAF, Fedegari Group, Blueair sau Filtermist, Klarwin furnizează soluții inovative principalelor companii din domeniul farmaceutic, al apelor potabile și industriale, energetic, al industriei alimentare și a băuturilor, al filtrării și purificării aerului și al producției de mașini. Aflați mai multe accesând www.klarwin.com.

Despre Teva

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE și TASE: TEVA) dezvoltă și produce medicamente pentru a îmbunătăți viața oamenilor. Teva Pharmaceuticals este o companie înființată în anul 1901, cu un portofoliu semnificativ de medicamente generice, inovative (sintetice și biologice), și biosimilare. Teva este printre cele mai mari companii din lume în industria farmaceutică datorită portofoliului de peste 3.500 de produse pe care îl deține, în peste 60 țări și cele 68 de site-uri de producție în care compania activează. În fiecare zi, aproape 200 de milioane de oameni din întreaga lume iau un medicament Teva. Pe lângă prezența consacrată prin medicamente generice, Teva desfășoară operațiuni de cercetare semnificative care susțin portofoliul în creștere al produselor inovative și biofarmaceutice. Aflați mai multe accesând www.tevapharm.ro

Articol susținut de Klarwin

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro