Sari direct la conținut

VIDEO Vlad Pascu, adus pentru prima dată în fața instanței. Tatăl tinerei ucise: „Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul” / Procesul, preluat de o nouă judecătoare

HotNews.ro
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Vlad Pascu, autorul tragediei de la 2 Mai, a fost adus joi dimineață pentru prima dată la Judecătoria Mangalia. Termenul de joi ar fi trebuit să fie ultimul înainte de pronunţarea pe fond, dar judecătoarea a fost recuzată, iar procesul ar putea fi reluat de la zero. Noul magistrat care judecă acest dosar este Carmen Berevoescu, președintele Judecătoriei Mangalia.

Update, ora 12:10: Instanța a stabilit un nou termen în dosarul în care este judecat Vlad Pascu, pe 7 iunie, ora 10:00. Vlad Pascu va fi prezent în sala de judecată și la următorul termen, scrie Ziua de Constanța.

–-

Vlad Pascu a fost adus de la Penitenciarul Poarta Albă, fiind pentru prima dată când vine în sala de judecată, până acum fiind audiat prin videoconferință.

Dosarul a fost preluat de o nouă judecătoare, după ce Ioana Ancuţa Popoviciu, criticată pentru numeroasele gafe făcute în timpul procesului, a fost recuzată. De asemenea, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat transferul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanța.

Tatăl lui Sebastian, tânărul ucis în accident: „Vreau doar să se facă dreptate”

Părinții lui Sebastian au ajuns, joi, la Judecătoria Mangalia însoțiți de un grup de prieteni ai tânărului ucis, îmbrăcați în tricouri care au imprimată poza tânărului, cu mesajul: „Îţi vom face dreptate”.

„Vreau doar să se facă dreptate, nu vreau nimic altceva. Cred că o să se schimbe încadrarea. Am vorbit cu avocaţii şi vom cere schimbarea încadrării juridice”, a declarat tatăl lui Sebastian, întrebat ce speranţe are cu noua judecătoare din acest proces.

El a avut un mesaj pentru familia lui Vlad Pascu: „Să vină la mormântul băiatului meu”.

Tatăl tinerei ucise: Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul / Ce mesaj are pentru noua judecatoare din dosar

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, tânăra ucisă în accident, a spus că vrea să se uite în ochii celui care i-a omorât copilul, iar de la noua judecătoare își dorește să judece corect şi să schimbe încadrarea faptei pentru Vlad Pascu.

„Am dorit de la prima înfăţişare să-l văd pe cel care mi-a omorât copilul. Nu ştiu dacă merită să îi transmit ceva. Nu, sincer, nu cred că merită. Absolut nimic. Dar vreau să-l văd în ochi. Vreau să-i văd ochii. Dacă are vreo remuşcare, dacă… orice”, a afirmat Cătălin Dragomir, citat de News.ro.

Întrebat dacă ar vrea ca procesul să fie reluat de la zero, tatăl Robertei a răspuns: „Nu neapărat. Probele sunt depuse la dosar. Vreau să judece corect şi să se aplice legea, să se schimbe încadrarea”.

Cine este noua judecătoare din procesul lui Vlad Pascu

Din mai 2023, Carmen Claudia Berevoescu este, prin delegare, președinta Judecătoriei Mangalia.

Marți, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis să îi prelungească judecătoarei delegarea la conducerea Judecătoriei Mangalia, „începând cu data de 22.05.2024, până la ocuparea funcţiei, prin concurs sau examen, în condiţiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Carmen Berevoescu este judecător cu grad profesional de curte de apel.

Ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 2000. A fost avocat stagiar timp de an an, consilier juridic la S.C. TERRASAT S.R.L., în perioada 2001-2004, apoi, până în 2008, a fost consilier juridic la S.C. RCS RDS S.A.

Carmen Claudia Berevoescu a absolvit Institutul Național de Magistratură (INM) în 2010, ajungând în același an judecător la Judecătoria Mangalia.

Conform ultimei sale declarații de avere, judecătoarea deţine, împreună cu soţul ei, șapte terenuri în judeţele Argeş şi Constanţa, două apartamente şi două case de locuit, un iaht Dufour şi un autoturism Seat Alhambra.

Accidentul a avut loc în 19 august 2023, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc. Alți trei tineri au fost răniți.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro