Sari direct la conținut

Avocată din Iași, acuzată că a intrat intenționat cu mașina într-un motociclist și a fugit de la locul accidentului

HotNews.ro
Poliția Rutieră, Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com
Poliția Rutieră, Foto: Vlad Ispas | Dreamstime.com

Femeia a fost pusă sub acuzare după ce polițiștii au urmărit imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Incidentul a avut loc joia trecută pe unul dintre principalele bulevarde din municipiul Iași. Astăzi, Curtea de Apel din Iași a decis arestarea ei preventivă.

Inițial, avocata Alexandra Cioată a fost pusă sub acuzare pentru vătămare corporală din culpă și fugă de la locul accidentului. Primele cercetări indicau un accident produs pe fondul unei șicanări în trafic.

Motociclistul și conducătoarea auto se deplasau pe același sens de mers, iar la un moment dat, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, femeia de la volan trece de pe o bandă de mers pe alta și izbește motocicleta. În urma impactului, motocicleta a fost proiectată în refugiul de tramvai, motociclistul fiind rănit. Conducătoarea auto și-a continuat deplasarea, fiind identificată ulterior de polițiști.

Bărbatul de pe motocicletă a fost rănit și transportat la spital. El a declarat la audieri că nu o cunoștea pe femeia de la volan și nici nu s-ar fi șicanat în trafic cu aceasta.

„După cum se vede pe filmare, eram pe prima bandă, mașina la fel și s-a izbit în spatele meu, intenționat. Eu nu o cunosc pe doamna respectivă. Nu știam nici ce marcă este mașina, ce culoare. O singură dată m-am uitat la mașină pentru că tura motorul. Când am plecat de la primul semafor și a tras de volan spre mine, mi-am dat seama că vrea să mă dea jos de pe motor”, a declarat motociclistul pentru publicația locală Bună Ziua de Iași.

Conducătoarea auto, avocată în Baroul Iași, a refuzat să dea declarații, după ce a fost invitată de polițiștii rutieri la sediul poliției pentru audieri. Mașina acesteia a fost găsită în județul Vaslui, de unde este originară Alexandra Cioată. Autoturismul a fost ridicat de polițiști în vederea expertizării.

În urma probelor adunate, luni, procurorii au decis schimbarea încadrării juridice și au cerut instanței arestarea sa.

„Prin ordonanţa procurorului de caz, astăzi (luni – n.r.) s-a dispus schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de vătămare corporală din culpă în infracţiunea de tentativă de omor. Inculpata a fost audiată pentru tentativă de omor şi părăsirea locului accidentului, a fost reţinută astăzi şi urmează a fi prezentată Curţii de Apel, având în vedere calitatea acesteia de avocat, cu propunere de arestare preventivă”, a declarat procurorul Adina Bocai, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

Magistrații Curții de Apel Iași au amânat verdictul pentru miercuri. Astăzi, instanța a admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea avocatei pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro