Sari direct la conținut

Ploi torențiale și vijelii, vineri, în aproape jumătate de țară – cod galben ANM / Avertizarea este valabilă și în București, lovit joi noapte de o furtună puternică

HotNews.ro
Ploi torențiale și vijelii, vineri, în aproape jumătate de țară – cod galben ANM / Avertizarea este valabilă și în București, lovit joi noapte de o furtună puternică
Ploaie torentiala Foto: Sergii Petruk, Dreamstime.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică valabil vineri între orele 12:00 și 23:00 în mare parte din țară, inclusiv în București.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, în estul și sud-estul Transilvaniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelii (rafale în general de 55…70 km/h) și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul țării, precizează meteorologii. În sudul Banatului și în sud-vestul Olteniei, din a doua parte a zilei vor fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală în general de 55 km/h.

Avertizarea este valabilă și în București, lovit joi noapte de o furtună puternică

În București, vineri între orele 12:00 și 23:00 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi în general de 15…25 l/mp. Temperatura maximă, cu mult mai scăzută decât în ziua anterioară va fi de 23…24 de grade.

Codul galben vine după ce Bucureștiul și mai multe județe (inclusiv Ilfov) au fost joi noapte sub cod roşu de furtună, fiind emis și un mesaj RO-Alert. Capitala a fost puternic afectată de furtuna care venit cu reprize de ploaie torențială, rafale de vânt puternic și grindină. Numeroase străzi au fost inundate, iar mașinile au circulat cu greu prin apa care a umplut carosabilul.

Foto articol: DreamsTime.com

INTERVIURILE HotNews.ro