Sari direct la conținut

Un agent imobiliar din Iran a fost arestat pentru că a vândut un apartament unui câine

HotNews.ro
caine Shih Tzu, Foto: Maged Habashy / Alamy / Alamy / Profimedia
caine Shih Tzu, Foto: Maged Habashy / Alamy / Alamy / Profimedia

Directorul unei agenții imobiliare din Iran a fost arestat pentru „subminarea valorilor morale” după ce a vândut un apartament unui câine, a anunțat duminică poliția, relatează AFP.

Poliția a demarat o investigație „în urma difuzării unui videoclip care arată semnarea vânzării unui apartament unui câine de către o agenție imobiliară din vestul Teheranului”, a declarat poliția într-un comunicat raportat de agenția locală de știri Isna.

Acest videoclip, care a devenit rapid viral pe rețelele de socializare, arată un cuplu care declară că vinde un apartament câinelui lor Chester, un Shih Tzu, din cauză că nu au moștenitori.

Câinele a semnat contractul cu lăbuța

Potrivit acestor imagini, câinele mic alb, așezat pe biroul agentului imobiliar, semnează contractul cu ajutorul femeii prin aplicarea amprentei labei sale pe document.

„Sâmbătă dimineața, șeful agenției a fost arestat de poliție și biroul său a fost închis din ordin al autorității judiciare”, a declarat adjunctul procurorului general dinTeheran, Reza Tabar, citat de Mizan Online, organul de comunicare al justiției.

„Actul înscris de agenția imobiliară nu are temei legal”, a adăugat el, acuzându-l pe șeful agenției că „dorește să submineze valorile morale ale societății”.

Ca în multe țări musulmane, câinele este considerat necurat în Iran, dar legea nu interzice deținerea unuia.

Din ce în ce mai mulți iranieni din clasele mijlocii și superioare dețin animale de companie, în special câini și pisici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro