Sari direct la conținut

La 18 zile de la atacul sângeros al Hamas, Netanyahu își asumă răspunderea pentru eșecul israelian. „Toată lumea trebuie să răspundă, inclusiv eu”

HotNews.ro
Benjamin Netanyahu, Foto: Abir Sultan / AP / Profimedia
Benjamin Netanyahu, Foto: Abir Sultan / AP / Profimedia

Pentru prima oară de la atacul sângeros al Hamas, din 7 octombrie, premierul israelian Benjamin Netanyahu spune că își asumă responsabilitatea pentru eșecul militar și guvernamental în acest caz.

„Toată lumea va trebui să răspundă (pentru atac), inclusiv eu, dar asta se va întâmpla numai după război”, a declarat el.

În atacul din 7 octombrie au fost uciși 1.400 de israelieni, într-un sângeros atac-surpriză al Hamas.

Pe 17 octombrie, șeful serviciilor de informații ale armatei, generalul-major Aharon Haliva, a susținut că este responsabil pentru eșecul serviciilor de informații israeliene care au determinat Hamas să efectueze atacul asupra Israelului.

„Directia de Informații Militare, sub comanda mea, nu a avertizat asupra atacului terorist efectuat de Hamas. Am eșuat în cea mai importantă misiune a noastră și, în calitate de șef al Direcției de Informații Militare, am întreaga responsabilitate pentru eșec”, a scris Haliva, într-o scrisoare publicată de presa israeliană și confirmată de Reuters.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro