Sari direct la conținut

Prinţul Harry susține nu se mai simte în siguranţă în Marea Britanie

HotNews.ro
Printul Harry in fata instantei de la Londra, Foto: Amanda Rose / Avalon / Profimedia Images
Printul Harry in fata instantei de la Londra, Foto: Amanda Rose / Avalon / Profimedia Images

Prinţul Harry consideră că el şi copiii lui nu se pot „simţi ca acasă” în Regatul Unit din cauza lipsei unor măsuri adecvate de siguranţă, a declarat avocatul său, joi, la Londra, unde prinţul britanic contestă la Înalta Curte încetarea asigurării sistematice a securităţii sale.

Ducele de Sussex, fiul cel mic al regelui Charles al III-lea, şi soţia lui, Meghan, au pierdut această protecţie sistematică asigurată de forţele de ordine, acordată din taxele plătite de contribuabilii britanici, după ce au decis să se retragă din rândul familiei regale în 2020 şi să se stabilească în Statele Unite. El contestă în instanţă această decizie a unei agenţii din cadrul Ministerului de Interne, care îi acordă de atunci o protecţie poliţienească de la caz la caz, scriu AFP și Agerpres.

Joi, în ultima zi a acestei proceduri judiciare care a început marţi şi care se desfăşoară în mare parte cu uşile închise, avocata prinţului Harry, Shaheed Fatima, a citit o declaraţie a prinţului Harry, care a absentat de la audieri.

„Regatul Unit joacă un rol central în istoria copiilor mei şi este un loc în care îmi doresc ca ei să se simtă ca acasă, chiar dacă trăiesc în prezent în Statele Unite. Dar acest lucru este imposibil dacă nu li se poate asigura securitatea atunci când se află pe teritoriul britanic”, a afirmat prinţul Harry.

„Nu-mi pot expune soţia la un asemenea risc şi, având în vedere prin ce am trecut eu însumi, sunt reticent la ideea de a mă expune şi pe mine în mod inutil”, a adăugat el.

Ministerul britanic de Interne: E consecinţa deciziei sale de a renunţa la statutul de membru cu rol activ în rândul Casei Regale

Prinţul britanic a mai spus că el şi soţia lui „s-au simţit constrânşi” să părăsească ţara în 2020 şi să renunţe la îndatoririle lor regale.

În zilele precedente, avocaţii prinţului Harry au afirmat că decizia luată de autorităţile britanice de a schimba regulile privind asigurarea securităţii acestuia a fost „nedreaptă”, dat fiind statutul său şi circumstanţele morţii mamei sale.

Prinţesa Diana a decedat în urma unui accident de automobil la Paris în 1997, care s-a produs în timp ce era urmărită de paparazzi.

Ministerul de Interne a apărat în instanţă principiul unei securităţi „pe măsură” şi „în funcţie de context” pentru prinţul Harry, consecinţă a deciziei sale de a renunţa la statutul de membru cu rol activ în rândul casei regale britanice.

În mai, o cerere a prinţului Harry de a plăti din fonduri personale pentru a beneficia de o protecţie poliţienească a fost respinsă de justiţia britanică.

ARHIVĂ COMENTARII
abisala • 2014-06-03 09:57:59
...dar mie timpul mi s-a parut insuficient pentru clasa a II-a. La testul de citire au avut de citit un text de 1 pagina si jumatate (text ce trebuia citit de mai multe ori) - numai acest lucru lua unui copil de 8-9 ani 10-15 minute. 2-3-5 minute sa completezi datele initiale (nume, prenume, scoala, etc), asta inseamna 10 minute pentru rezolvarea testului... ceea ce e absolut aberant. Plus pauza dintre cele 2 teste i-a scos din ritm. As vrea sa aud si eu niste explicatii despre metodele pedagogice care au stat la baza acestui test (ce anume s-a vrut de la copii?).
0 0
Dedalus • 2014-06-05 13:45:34
Nu sunt publicate nicaieri subiectele de la evaluarile nationale din alternative Waldorf, la clasa a II-a. Aceste subiecte au fost elaborate de Federatia Waldorf (un ONG), fara controlul minhsterului de profil. Din informatiile existente, aceste subiecte la Waldorf nu sunt puse nicaieri pe net, nu sunt inmanate parintilor iar unele scoli Waldorf refuza mai mult sau mai putin voalat sa le dea parintilor. Din cat se poate sti, exista suspiciunea ca respectivele subiecte au avut un grad de dificultate nepermis de scazut si ca persoanele care le-au intocmit nu eu expertiza necesara in evaluare (cadrele didactice Waldorf nu pun note, pentru ca Waldorf nu face evaluarea cu note!). Cine are idee de un internaut care a reusit sa le obtina, am rugamintea sa dea link-ul catre blogul respectiv. Scolile Walodrf Cluj si Iasi- am rugamintea de a pune subiectele Waldorf pe web-site-urile proprii, in virtutea dreptului la informare al parintilor.
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro